RIM lanseaza un soft de securitate pentru iPhone si Android

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 19:03
1470 citiri
RIM lanseaza un soft de securitate pentru iPhone si Android

Research in Motion lanseaza Mobile Fusion, un nou software prin care corporatiile pot controla telefoanele angajatilor, atat BlackBerry, cat si cele dotate cu iOS sau Android, in caz de furt, pentru a evita riscul scurgerilor de date.

Astfel, o companie poate sa blocheze sau sa stearga informatiile de pe un dispozitiv furat, un punct forte in vanzarea catre corporatiile care tin foarte mult la securitatea informatiilor pe care le detin.

"Am gasit o oportunitate in ceea ce clientii nostri cauta si vrem sa devenim o adevarata platforma pentru acest serviciu", a declarat vicepresedintele de product management al RIM, Alan Panezic, citat de Reuters.

"Vom profita din plin de toate aptitudinile de securitate oferite de sistemul nostru de operare de baza. N-o sa tinem asta deoparte, sub nicio forma", a adaugat el.

Panezic a refuzat sa ofere vreun detaliu in ceea ce priveste pretul pentru serviciul Fusion, dar a declarat ca va fi "competitiv" fata de al rivalilor.

Potrivit oficialului RIM, exista deja o cerere majora pentru a securiza dispozitivele Apple si Android, dar RIM ar fi dispusa sa sustina si alte sisteme, precum Windows Phone de la Microsoft, daca ar exista suficienta cerere.

BlackBerry, detronat in lumea corporate

Dispozitivul BlackBerry de la RIM a fost, timp de ani de zile, preferatul companiilor care tin foarte mult la informatiile encriptate si care au oferit acest telefon catre milioane de angajati care au nevoie de acces sigur la e-mail, la orice ora.

Insa multi angajati prefera astazi sa utilizeze propriul dispozitiv cu sistem de operare de la Apple sau cel al Google, Android, ridicand intrebari privind securitatea corporatiilor. Aici RIM spera sa rezolve problema, cu noul software.

RIM intra pe o nisa fara nume mari

Companii mai mici, precum Good Technology, MobileIron si BoxTrone ofera deja un sistem de management al dispozitivelor, intrucat corporatiile se tem de mult timp de scurgeri de informatii comerciale importante.

"Acest lucru va starni o serie de controverse, in mod sigur, intre micile companii", intrucat acopera o nisa de securitate pentru iPhone si alte dispozitive non-BlackBerry pentru corporatii, a declarat Christian Kane, analist la Forrester.

Mobile Fusion, menit sa sustina BlackBerry Enterprise Servers

"Acest sistem va impiedica tendinta companiilor de a scapa de serviciul BES, chiar daca nu va contribui la vanzarea mai multor telefoane. Este exact ce aveau ei nevoie", a declarat Phillip Redman, analist la Gartner.

Panezic sustine ca softul va reusi sa coordoneze Playbook-ul RIM direct de pe un dispozitiv BlackBerry, dupa ce tableta, care nu a reusit inca sa castige greutate nici pentru clientii corporate, nici pentru cei individuali, va primi un mult asteptat update de software, in luna februarie.

#RIM soft securitate, #soft securitate iPhone Android, #securitate mobile corporate , #Software telefoane