Oportunitatile oferite de tehnologia viitorului - PowerNet, dupa 19 ani de activitate

Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 16:06
1651 citiri
Oportunitatile oferite de tehnologia viitorului - PowerNet, dupa 19 ani de activitate

PowerNet, companie cu capital integral romanesc, a sarbatorit 19 ani de la infiintare, timp in care prin determinare si activitate sustinuta a reusit sa obtina o mare vizibilitate in domeniile de externalizare a serviciilor si integrarea solutiilor IT, concurand cu succes marile firme internationale.

Compania a acumulat in toti acesti ani o vasta experienta in piata IT romaneasca si s-a impus prin seriozitate si maturitate. "TECH PARTY - evenimentul prin care am sarbatorit toata aceasta activitate, a reprezentat un minunat prilej de a reuni echipa, partenerii si prietenii companiei, cei care au fost alaturi de PowerNet in aceste aproape doua decenii", a declarat Emil Munteanu, Managing Partner - Power Net Consulting.

Au fost rememorate povestile inceputurilor, eforturile si emotiile de tineri antreprenori, au fost trecute in revista marile proiecte cu care PowerNet se mandreste, proiecte care au contribuit la succesul de astazi.

In anul 1999, trei prieteni - Eduard Dimitriev, Stefan Mustata si Emil Munteanu - au pornit o afacere prin care vindeau calculatoare. Sase ani mai tarziu au inceput sa se dezvolte accesand fonduri europene pentru diverse proiecte si au reusit sa isi construiasca propriul sediu al firmei, in strada Mihai Eminescu, sediu in care isi desfasoara activitatea si in momentul de fata. Astazi sunt deja patru asociati, echipei i s-a alaturat si Claudia Panait.

Asociatii au realizat foarte repede faptul ca un factor important al succesului este investitia in resursa umana. Pentru a putea oferi servicii profesionale, de inalta calitate, clientilor sai, PowerNet a asigurat angajatilor diverse forme de pregatire, training-uri si certificari. Unul din motivele care ii fac increzatori pe cei de la PowerNet ca fac lucrurile bine si au ales oamenii potriviti este ca au angajati care le sunt alaturi inca de la inceput.

In ultimii 3 ani au vazut o oportunitate majora in zona de securitate IT, astfel ca au investit in parteneriate precum cel cu Forcepoint, MobileIron, Imperva, Ivanti sau Radware. Acesti noi parteneri vin ca o completare a listei de parteneriate existente, cu mari companii cu care au colaborat in multe proiecte precum: Microsoft, VmWare, DellEMC, Fortinet sau CA Technologies.

In cadrul Tech Party au fost prezentate si oportunitatile pe care tehnologia le ofera in viitor si catre ce proiecte si sectoare ale industriei IT&C isi indreapta atentia PowerNet.

"Ne focusam pe servicii profesionale de outsourcing pentru mentenanta corectiva si preventiva pentru infrastructuri IT medii si enterprise, servicii de migrare de servere sau aplicatii in cloud, iar mai nou ne uitam foarte atent catre serviciile de automatizare de proces (roboti software) . In acest moment avem in derulare proiecte de securitate IT, respectiv Data Loss Prevention in companii din domeniul retail, farma, servicii, asigurari, suntem in curs de implementare a unei solutii de Mobile Device Management intr-o banca si lucram la implementarea unei solutii de automatizare si management al email-urilor intr-o companie de utilitati. De asemenea, furnizam servicii de outsourcing pentru o companie din UK pentru care implementam tehnologie WIFI pentru clientii lor din Europa de Est", a precizat Emil Munteanu.

#Power Net Consulting solutii IT , #Software romanesc