Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

(P)

O solutie ERP cu modul special dezvoltat pentru producatorii de mobila: verificarea sursei de provenienta a lemnului

O solutie ERP cu modul special dezvoltat pentru producatorii de mobila: verificarea sursei de provenienta a lemnului


Industria de prelucrare a lemnului a devenit un domeniu foarte sensibil in Romania, de aceea tot mai multi producatori doresc o solutie ERP adaptata afacerii lor. Principala problema cu care se confrunta producatorii de mobila este verificarea sursei de provenienta a lemnului.

Lemn FSC - garantia exploatarii responsabile si sustenabile a padurilor

Originea fiecarui lot de lemne intrat pe poarta fabricii trebuie sa poata fi verificata si certificata ca provenind din exploatari FSC (Forest Stewardship Council). Aceasta organizatie stipuleaza trasabilitatea fiecarui lot de lemne pana la locul specific si in data precisa a taierii. Astfel, utilizand un sistem ERP performant, cum este WizPro, se poate verifica faptul ca exploatarea lemnului s-a facut in mod legal si responsabil.

Companiile de fabricare a mobilierului cu un comportament etic si responsabil doresc sa fie sigure ca pot urmari originea fiecarui metru cub de lemn si sa le poata demonstra clientilor provenienta fiecarei piese de mobilier. Acest aspect este din ce in ce mai important si face parte dintre principalele criterii de cumparare ale clientilor atat din domeniul B2C, cat si B2B.

Parcursul unui lot de lemn urmarit prin solutia ERP WizPro

1. Intrarea pe poarta fabricii

Fiecare lot de lemn are un cod de bare unic care este scanat si introdus in programul software WizPro ERP. Din acest moment, lemnul respectiv a intrat in gestiunea companiei, iar parcursul sau este monitorizat pas cu pas prin softul ERP.

2. Alocarea lemnului pentru diverse cicluri de prelucrare

Dupa intrarea in depozit, fiecare lot de lemn este distribuit catre o linie de productie pentru a fi prelucrat, slefuit, modelat etc. Oricare ar fi forma finala pe care o va lua, cheresteaua va continua sa aiba codul de bare FSC atasat in operatiunile inregistrate de solutia ERP, pentru a satisface cerintele de trasabilitate a originii.

3. Asamblarea si trimiterea produselor finite in depozit pentru vanzare

De la placi de cherestea pana la masute de cafea elegante sau dulapuri incapatoare este un proces complex, care implica talentul uman si precizia echipamentelor robotizate. Insa chiar daca mobilierul finisat nu mai seamana cu pachetul de lemn neprelucrat primit in fabrica, in gestiunea computerizata a softului ERP WizPro numarul unic de identificare FSC este in continuare alocat pentru fiecare piesa de mobilier in parte.

Asadar, cu ajutorul functiei de urmarire a codului FSC de-a lungul procesului de productie, puteti sa ii explicati fiecarui client in parte sursa precisa a lemnului din care sunt realizate piesele de mobilier alese, pana la locatia precisa si data taierii.

In acest fel, va puteti asigura clientii ca toate produsele cumparate de la dumneavoastra sunt realizate din lemn exploatat in mod legal si responsabil. Veti putea sa sustineti cu dovezi clare imaginea unei companii verzi, preocupate de conservarea mediului inconjurator.

Ce alte beneficii aveti utilizand solutia WizPro ERP

Modulul de urmarire a sursei lemnului FSC este doar una dintre functionalitatile programului WizPro ERP. Principalele beneficii ale implementarii unui soft ERP performant sunt:

* Coordonarea automata a activitatii companiei intre departamentele de vanzari, gestiune, contabilitate si logistica;

* Utilizare in cloud sau ca software instalat local pe computerele din companie;

* Interfata adaptata utilizarii pe orice dispozitiv: desktop, laptop, tableta, telefon mobil;

* Interfata prietenoasa cu utilizatorul, cu prezentari grafice si generarea rapida de rapoarte;

* WizPro ERP este inclus in raportul Gartner "Magic Quadrant" - o selectie a celor mai performante produse si servicii din domeniul tehnologiilor avansate.

Solutia WizPro ERP de la Wizrom - un aliat de incredere pentru producatorii de mobila corecti si responsabili!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2803 ori
Citeste mai multe despresoft ERP mobila WizPro ERP