Microsoft vrea sa promoveze sistemul de operare pentru smartphone

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 14:07
2048 citiri
Microsoft vrea sa promoveze sistemul de operare pentru smartphone
Steve Ballmer, in timpul unei prezentari Windows

Microsoft si-a propus sa dea un impuls cercetarii si dezvoltarii de noi sisteme de operare pentru smartphone-uri, in aceasta saptamana, in conditiile in care a fost depasit, in acest domeniu, de Apple si Google.

Microsoft nu este pregatit sa ofere mai multe detalii despre Windows 8, desi interesul pe Wall Street este in continua crestere, scrie Financial Times. Cea mai noua versiune de Windows va fi lansata in acest an si este conceputa pentru a fi implementata atat pe tablete, cat si pe PC-uri.

Atat sistemul de operare creat pentru telefoane smartphone, cat si cel destinat atat computerelor personale clasice, cat si tabletelor, marcheaza un moment definitor pentru Microsoft in incercarea de a-si apara pozitia de top in lumea software.

In 2012, Microsoft se va concentra pe doua prioritati de business, spune Michal Golebiewski, director de marketing si operatiuni in cadrul Microsoft Romania.

"Prima este intarirea pozitiei noastre in spatiul consumatorilor finali, adica promovarea PC-urilor cu Windows 7 si cresterea notorietatii si vanzarilor de Xbox 360 si Kinect. A doua prioritate este extinderea ecosistemului de parteneri si cresterea capacitatii partenerilor de a vinde solutii IT complexe si servicii in cloud", a explicat acesta, pentru Business 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Microsoft Windows 8, #microsoft lanseaza windows 8, #sistem operare microsoft , #Software PC