Microsoft va face "silent update" la Internet Explorer

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 22:16
2746 citiri
Microsoft va face "silent update" la Internet Explorer

Microsoft a anutat ca va actualiza in mod automat browserul Internet Explorer la cea mai noua versiune incepand cu anul viitor. Astfel, Microsoft contribuie la siguranta utilizatori in mediul online.

Conform anuntului, update-ul de Internet Explorer va fi facut utilizatorilor de Windows XP, Vista si Windows 7, incepand cu Australia si Brazilia in ianuarie, inainte de a se desfasura in intreaga lume. Doar cei care au setarea "Actualizare Automata" in Windows vor putea beneficia de upgrade, scrie TechCrunch.

Versiunea la care va fi actualizat browserul ofera facilitati asemanatoare browserelor moderne, precum Firefox si Chrome. Astfel, Microsoft doreste sa isi protejeze utilizatorii de atacurile virtuale.

Conform unui raport de securitate al companiei, mai putin de 1 procent din atacuri functioneaza imediat dupa actualizarea browser-ului, in timp ce 99% dintre ele sunt eficiente impotriva utilizatorilor care au refuzat sa instaleze cele mai noi versiuni de securitate.

In ciuda faptului ca utilizatorii de calculatoare cu sistem de operare Windows au la dispozitie un numar de browsere mult mai eficiente, rapide si sigure (Firefox, Opera, Chrome, Safari, etc), 53% dintre acestia aleg sa foloseasca IE. Dezvoltatorii Firefox si Chrome realizeaza "actualizari silentioase" browserelor pentru a nu "stresa" utilizatorii de fiecare data cand rezolva cate o problema de securitate.

#actualizare browser Internet Explorer, #silent update Microsoft , #Software PC