Un software revolutionar ar putea oferi solutia impotriva furtului de parole

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:55
2551 citiri
Un software revolutionar ar putea oferi solutia impotriva furtului de parole

Un nou produs software, care va fi lansat in cursul anului, promite sa ofere, in sfarsit, o solutie eficienta de protectie impotriva furtului de parole, fenomen care a afectat grav companii cu rezonanta, precum LinkedIn sau Yahoo.

Ideea care sta la baza software-ului revolutionar este o noua metoda de stocare a parolelor pe servere. Numai in 2012, 6,5 milioane de utilizatori LinkedIn s-au trezit cu parolele publicate pe Internet. O astfel de scurgere de informatii are loc atunci cand un hacker reuseste sa "sparga" un server pentru parole.

Unele servere, precum cele de la LinkedIn, stocheaza parolele intr-o forma criptata, insa hackerii dispun de instrumentele necesare pentru decodificarea informatiei, in conditiile in care in acest moment, nu exista pe piata un sistem infailibil, potrivit Tecnology Review.

Insa noul software, creat de cercetatorii de la RSA, aduce un sistem care imparte parolele in doua parti, pe care le stocheaza pe servere diferite. Cele doua parti nu sunt reunite niciodata, nici macar atunci cand parola este introdusa sau verificata. Un astfel de sistem va face mult mai dificila misiunea hackerilor, promit cercetatorii.

"Daca unul din servere este atacat, parolele raman in siguranta. Iar adevarata magie este ca sistemul poate verifica parolele fara a le reuni vreodata", a declarat Ari Juels, seful laboratorului de cercetare RSA, din Cambridge, Massachusetts.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protectie parola, #sistem protectie parole, #protectie servere, #furt parole , #Software nou