Lupta cu moartea: Robotul-sarpe poate salva vietile omenesti

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 09:44
2995 citiri
Lupta cu moartea: Robotul-sarpe poate salva vietile omenesti

Faceti cunostinta cu robotul care poate salva vieti omenesti. Bratul robotului sarpe s-ar putea dovedi de folos in domeniul apararii si al industriei de aviatie civila si poate efectua deja controale de siguranta in zonele radioactive ale centralelor nucleare.

Bratul robotului este controlat de o sarma de otel si este dotat cu camere video si lumini, oferindu-i capacitatea de a se strecura printre cele mai stramte locuri si permit folosirea mecanismelor care pot taia eventualele obstacole intalnite, potrivit Dailymail.

"La fel ca si bratele omului, muschii mari care conduc sunt montati pe partea din spate. Am mers dupa acest principiu si am folosit cabluri pentru tendoane, iar toate motoarele robotului care controleaza bratul se afla la baza", a declarat directorul OC Robotica, Rob Buckingham.

Robotul a fost deja folosit pentru a efectua lucrari de reparatii la o instalatie nucleara in Suedia si pentru o inspectie de siguranta intr-o instalatie din Canada.

De asemenea, robotii-sarpe au fost testati in zone radioactive, unde au avut loc accidente nucleare, precum cel inregistrat in Japonia. Robotii salvatori au si misiunea de a monitoriza si tine sub control structurile.

Seful de strategie tehnica, Phil Reeve, a declarat ca robotul a depasit asteptarile creatorilor si ar putea reduce timpul in care oamenii stau expusi la radiatiile periculoase prin manevre realizate in locuri periculoase pentru a monitoriza echipamentele.

Marea Britanie si armata SUA, precum si factorii de decizie ale companiilor Airbus si Boeing si-au aratat interesul fata de noul robot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#robot sarpe, #tehnologie robot salvare om, #robot instalatie nucleara , #Software nou