Google Music se lanseza fara ajutorul Sony si Warner Music

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 15:06
1608 citiri
Google Music se lanseza fara ajutorul Sony si Warner Music

Google Music se va lansa fara Sony si fara Warner Music, in evenimentul pregatit pentru miercuri, cand va fi insotit doar de Universal Music Group.

Google a trimis deja invitatiile de presa pentru evenimentul care va avea loc la Los Angeles, in care compania urmeaza sa prezinte un nou serviciu de download la serviciul sau de cloud music, dar si caracteristici de social networking, scrie CNET.

Potrivit CNET, Google a semnat un contract de licenta pentru noul serviciu cu Universal Music, dar nu are niciun fel deintelegere cu Sony Music Entertainment sau Warner Music Group.

Nu se stie inca daca va participa sau nu casa de productie EMI, insa discutiile intre Sony, Warner si Google vor continua, au declarat surse apropiate situatiei.

Negocierile dintre Google si marile companii din domeniul muzicii nu au fost usoare pentru nici una dintre partile implicate. Companiile cautau un competitor veritabil pentru iTunes, si considera ca Google are mijloacele necesare, forta finaciara pentru a face fata provocarii.

De cealalta parte, Google vrea sa ofere muzica de calitate si filme utilizatorilor serviciilor mobile dotare cu sistemul de operare Android.

Google a fost de multe ori dat in judecata pentru procese de incalcare de drepturi de autor. Cel mai important a fost procesul intentat deViacom, care a acuzat Google ca a incurajat utilizatorii sa incarce clipuri piratate pe YouTube. Viacom a cerut daune de 1 miliard dolari.

#Google Music lansare , #Software nou