Cordon, noua "fantoma" de pe sosele: Nu o vezi, dar te amendeaza!

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 18:24
2574 citiri
Cordon, noua "fantoma" de pe sosele: Nu o vezi, dar te amendeaza!

O noua "arma" impotriva vitezei va supraveghea soselele din SUA. Sistemul este capabil sa identifice si sa urmareasca pana la 32 de masini in acelasi timp, dispersate pe patru benzi pe sens. Camera, dezvoltata in Rusia se poate ocupa de traficul intens si poate emite mii de amenzi pe ora.

Noul sistem radar multi-tinta, numit Cordon, se presupune a fi mult mai avansat decat orice alt tip de radar existent pana in prezent. Acesta nu poate fi inca detectat de sistemele anti-radar, potrivit DailyMail.

"Aparatul face poze incontinuu, prin urmare poate gestiona orice tip de trafic si poate emite mii de amenzi pe ora", a declarat CEO-ul Peak Gain Systems, Steven Fiter.

Aparatul detecteaza orice miscare pe sosele, prin urmare ofiterii de politie nu sunt obligati sa mai fie prezenti. In momentul in care camera detecteaza un sofer grabit, fixeaza o fotografie a masinii, o scaneaza si identifica placuta de inmatriculare.

"Vitezomanii pot fi amendati in conformitate cu legea", a mai precizat Fiter.

Cordon functioneaza automat, fara sa depinda de vreun ofiter de politie. Caracteristica principala este detectarea vitezei cu o precizie foarte mare. Camera Cordon utilizeaza algoritmi pentru a verifica viteza, pozitia si directia masinii pentru a o sincroniza cu alte baze de date prin intermediul WiFi sau 3G.

Reprezentantii companiei producatorare au precizat ca o treime din statele din SUA au acceptat un astfel de sistem de detectare, aproape o treime le-au interzis, iar o alt treime inca nu s-a pronuntat asupra legalitatii acestor sisteme.

In SUA, sistemul intra in vigoare in vara lui 2012. In Europa va ajunge probabil la sfarsitul anului vitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#radar politie, #detectare viteza soferi, #radar cordon, #radar scanare masini , #Software auto