Oamenii de stiinta au creat primul malware audio

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 12:15
1304 citiri
Oamenii de stiinta au creat primul malware audio

Un grup de oameni de stiinta de la Fraunhofer Institute for Communication a creat un concept de malware care se poate raspandi intre gadgeturi doar prin difuzoare si microfoane, fara vreo conexiunea directa in aceeasi retea.

Printr-o serie de sunete, noul malware se poate raspandi intre gadgeturi care sunt la distanta de maxim 20m unul de altul, dar poate crea si o retea de computere infectate, care extinde perimetrul periculos.

In prezent, viteza de transmisie este de numai 20biti pe secunda, astfel incat un malware sonor poate fura mai degraba parole decat baze de date, dar potentialul infectiei este extrem de ridicat.

Virusul creat de specialisti se bazeaza pe o tehnologie mai veche, care permite computerelor sa comunice intr-un mediu subacvatic. Singura metoda de protectie in fata unui astfel de malware audio dezvoltat de hackeri ar fi bruierea comunicarii sonore intre gadgeturi cu un radio. Sunetele care impiedica raspandirea virusului nu sunt insa cele joase, deci bass-ul nu conteaza, dar o redare fidela a notelor inalte poate opri acest tip de malware.

Citeste mai multe despre Primul malware audio - cum se raspandeste virusul prin sunetHit.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#malware audio, #virus audio, #cercetatori virus , #Software audio