Bitdefender a gasit "leacul" pentru Carrier IQ

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 21:45
1817 citiri
Bitdefender a gasit "leacul" pentru Carrier IQ

Bitdefender a lansat o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii pot afla daca telefonul mobil este afectat de Carrier IQ, soft care permite accesul companiilor de telefonie mobila la datele personale ale utilizatorului.

Carrier IQ este un soft prin care datele cu caracter personal ale utilizatorului aflate in terminalul telefonic pot fi utilizate de companiile de telefonie mobila pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, potrivit reprezentantilor companiei.

Un scandal a izbucnit recent in Statele Unite in urma unei descoperiricare a relevat faptul ca exista un software instalat pe telefoanele mobile, care nu se vede, dar care inregistreaza absolut toate activitatile pe care le face utilizatorul, cu cine vorbeste, ce site-uri navigeaza sau in ce locuri merge.

Firma care produce acest software se numeste Carier IQ si asigura un serviciu de telemetrie furnizorilor de servicii de telefonie mobila si producatorilor de telefoane mobile. Potrivit reprezentantilor acestei companii, acest software este preinstalat in peste 141 milioane de telefoane mobile.

Oficialii Carier IQ au negat categoric faptul ca software-ul lor ar inregistra activitatea pe telefonul mobil, mentionand faptulca software-ul IQ este doar pentru diagnosticare problemelor in reteaua de telefonie mobila si pe dispozitivele mobile.

Softul creat de Bitdefender se numeste Carrier IQ Finder si poate determina instantaneu daca telefonul utilizatorului a fost echipat cu software-ul Carrier IQ si daca in momentul actual este monitorizat.

Aplicatia Bitdefender nu poate anula informatiile furnizate de Carrier IQ, intrucat aceasta masura ar putea afecta stabilitatea functionarii aparatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#soft carrier iq, #Bitdefender soft impotriva Cerrier IQ, #Carrier IQ Finder , #Softuri free