Adobe concediaza 750 de oameni si ar putea opri dezvoltarea Flash Player mobile

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 15:21
1277 citiri
Adobe concediaza 750 de oameni si ar putea opri dezvoltarea Flash Player mobile

Dezvoltatorul de software Adobe Systems renunta la 750 de angajati, iar rapoartele recente arata ca ar putea renunta si la dezvoltarea plug-in-ului Flash Player pentru dispozitive mobile.

Disponibilizarile vor viza 7% din personalul companiei din echipele europene si nord-americane, potrivit unui comunicat remis de companie, citat de BBC.

Firma a declarat ca va apela la aceste reduceri de pesonal pentru a hrani nevoia de concentrare asupra digital media si digital marketing.

In ceea ce priveste rapoartele Flash Player, reprezentantii Adobe au refuzat sa faca vreun comentariu.

Plug-in-ul Flash este folosit pentru a rula filme, jocuri si alte aplicatii si functioneaza pe dispozitivele Android. Chiar si tableta Blackberry Playbook il foloseste, insa Apple a exclus aceasta aplicatie de pe dispozitivele sale.

Dezvoltarea Flash Player pentru telefoane mobile a inceput in 2008, un an dupa lansarea primului iPhone, iar reprezentantii Adobe s-au aratat, la vremea respectiva, indignati de refuzul Apple de a integra una dintre cele mai populare aplicatii pe telefoanele lor. De atunci, ei au promis ca vor lansa o varianta de Flash Player compatibila cu sistemele de operare ale telefoanelor mobile, reinoind promisiunea an de an.

#Adobe Flash Player, #Adobe concediaza, #job Adobe , #Softuri free