Sfarsitul povestii de succes Android: Ce se intampla in 2012

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 14:00
3159 citiri
Sfarsitul povestii de succes Android: Ce se intampla in 2012

Sistemul de operare Android si cresterea sa spectaculoasa a fost povestea de succes a anului 2011. Cu toate acestea, se pare ca 2012 nu va fi un an de bun augur pentru sistemul de operare, care se confrunta brusc cu mai multe probleme.

In primul rand, cea mai importanta stire a anului pentru industrie, achizitia Instagram pentru un miliard de dolari de catre Facebook, inseamna vesti proaste pentru Android. De ce? Demonstreaza ca se pot dezvolta inca produse de succes urias, fara Android, scrie BusinessInsider.

Unii vor spune ca Instagram nu era nimic daca nu batea palma cu Android, insa sistemul de operare a reprezentat de fapt o solutie de rezerva. Instagram i-a curtat inainte pe cei de la Facebook si ar fi obtinut 500 milioane de dolari in plus, daca nu ar fi avut contract cu Android.

Este un mesaj clar petru dezvoltatori: mai intai iOS, apoi Android. Interesul dezvoltatorilor pentru Android este in scadere si daca dezvoltatorii trateaza astfel platforma, utilizatorii ii vor urma curand.

Tabletele, o lupta pierduta

Tabletele reprezinta o zona pe care Android avea sanse sa o cucereasca in defavoarea iOS, dar nu s-a intamplat. Android a castigat in lupta cu sistemul iOS de pe iPhone, pentru ca oricat de bun ar fi iPhone-ul, este mai scump si mai complicat de cumparat. I schimb la capitolul tablete, iPad si-a demonstrat suprematia in fata a zeci de tablete cu platforma Android.

Acest lucru inseamna ca Android nu a prins din urma iOS in ochii consumatorilor, fie pentru ca nu este la fel de bun, fie pentru ca marketingul celor de la Apple a fost mai eficient. Insa rezultatul este la fel de descurajator.

Google poate pierde controlul

O singura tableta cu platforma Android care s-a bucurat de succes a fost Kindle Fire si nici aceasta nu este o veste buna pentru Android, pentru ca demonstreaza ca nu ai nevoie de aprobarea Google ca sa creezi un produs de succes cu platforma Android. In acest context, Google ar putea sa piarda curand controlul in ceea ce priveste sistemul de operare.

Surse din piata IT spun ca 2012 ar putea fi anul derivarilor in ceea ce priveste platforma Android. Adica pe baza platformei Android, dezvoltatorii vor crea produse diferite, precum Amazon.

Acesta este riscul de a fi deschis: Google poate pierde oricand controlul asupra platformei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#succes Android, #probleme Android, #android ios , #Sisteme de Operare