Dell: Lansarea Windows 8, un adevarat succes

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 18:25
2233 citiri
Dell: Lansarea Windows 8, un adevarat succes

Michael Dell, directorul companiei Dell, una dintre cele mai importante companii de PC-uri din lume, considera ca lansarea sistemului de operare Windows 8 de catre Microsoft va reprezenta un mare succes, atragandu-i pe utilizatorii de tablete care ruleaza Android.

Oficialul Dell a facut o serie de declaratii legate de Windows 8 la conferinta anuala pentru securitate si managementul riscului, organizata de compania Gartner.

"Cred ca solutia Microsoft Windows 8 va fi foarte atractiva pentru consumatori din mai multe motive", a spus Dell. "Ne veti vedea la lansarea Windows 8, cu o gama completa de dispozitive - tablete, dispozitive hibride, dispozitive convertibile - toate formele pe care vi le puteti imagina sau nu", a adaugat Dell, citat de IT News.

Dell si Microsoft lucreaza impreuna de mai mult de 30 de ani.

Michael Dell a precizat ca se asteapta ca dispozitivele care vor rula Windows 8 sa intre pe piata la preturi de vanzare atractive, lucru valabil mai ales pentru sectorul business, unde companiile care folosesc deja Windows vor fi inclinate sa ramana pe acest segment, pe masura ce vor dispune de tablete si alte dispozitive noi.

Dell spune ca este "foarte incantat de Windows 8 si de ceea ce acest sistem de operare aduce nou pentru computere si tablete". Directorul Dell considera ca Windows 8 va reprezenta "un drum revolutionar pentru Windows pe segmentul tabletelor".

Omul de afaceri a confirmat ca Dell planuieste sa lanseze pe piata tablete cu tehnologie ARM, dar a adaugat ca aceasta companie nu are inca planuri de a lansa telefoane mobile.

"Nu ne veti vedea pe segmentul telefoanelor, cel putin pe segmentul hardware", a spus Dell.

Dell va oferi servicii pentru dispozitive mobile care ruleaza Android si iOS

In ceea ce priveste dispozitivele Apple si cele care ruleaza sistemul de operare Android, gigantul IT Dell va prezenta oferte companiilor pentru a le acorda suport tehnic prin intermediul diviziei sale de servicii, aflata in expansiune. Dell a achizitionat SonicWall si SecureWorks, companii care activeaza in domeniul securitatii IT.

Dell va introduce pe piata un nou pachet software pentru securitatea si gestionarea dispozitivelor care ruleaza sistemele de operare Android si iOS.

Fiind intrebat daca compania pe care o conduce va renunta la producerea PC-urilor, asa cum s-a intamplat in cazul IBM sau HP, Dell a respins ideea, spunand ca afacerea cu PC-uri ramane primordiala pentru companie, chiar daca se face trecerea catre alte medii virtuale.

Lansarea Windows 8 va avea loc in toamna acestui an

Microsoft a lansat la inceputul lui iunie versiunea test definitiva a viitorului sau sistem de operare Windows 8, adaptat atat pentru computerele de tip desktop cat si pentru tabletele informatice.

Microsoft nu a anuntat deocamdata cand va incepe comercializarea Windows 8, insa majoritatea analiatilor cred ca noul sistem de operare va fi disponibil in lunile septembrie sau octombrie.

Microsoft intentioneaza sa ofere mai multe aplicatii pentru viitoarea versiune a sistemului de operare Windows, astfel ca a recrutat mai multe firme de proiectare, angajati si ingineri din intreaga lume.

#Windows 8 Microsoft, #lansare windows 8, #Dell lansare Windows 8 , #Sisteme de Operare