Cinci lucruri care o sa te scoata din sarite la Windows 8

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 13:10
2486 citiri
Cinci lucruri care o sa te scoata din sarite la Windows 8

Cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 8, arata bine, se porneste rapid, dar are si probleme. Desi inca nu a fost lansat oficial, data preconizata apartinand anului viitor, versiunea beta a ajuns pe mainile specialistilor

Iata care sunt cele mai enervante 5 probleme ale noului Windows, conform ITworld.

1. Ecranul de start

Microsoft a creat o noua pagina de start prin care utilizatorii pot sa isi porneasca si sa isi aranjeze aplicatiile.

Optiunea ar fi mai potrivita gadget-urilor mobile si nu PC-urilor asa ca nu a fost primita prea bine de public. Utilizatorii au ajuns sa schimbe destul de des intre noua varianta de Start si "clasicul" look al Windows 7, care include taskbar, desktop, explorer si altele. Din pacate, noua versiune a start screen-ului permite o utilizare limitata a multiplelor aplicatii.

2. Culoarea ecranului de start

Da, culoarea verde este mult prea puternica pentru unii si detestata de altii. In orice caz, nu exista posibilitatea modificarii ei. Desi majoritatea utilizatorilor prefera sa isi customizeze desktopul, acest lucru e aproape imposibil pentru oamenii de rand, fiind nevoie de un software special pentru a face acest lucru.

3. Dureaza o vesnicie sa inchizi calculatorul

Utilizatorii Windows sunt obisnuiti sa inchida PC-ul din cateva mutari rapide. Windows 7 se inchide din doua click-uri, in timp ce versiunile mai vechi pot fi inchise chiar si dintr-o combinatie simpla de taste.

Pentru a inchide Windows 8 trebuie mai intai sa va delogati de pe cont, lucru care dureaza destul de mult pentru utilizatorii grabiti. Apoi, puteti sa alegeti fie Restart, fie Shutdown.

4. Unele programele si drivere nu functioneaza

Desi Microsoft e faimos pentru esecurile sale si erorile date de Windows, de data aceasta cea mai mare parte din programe functioneaza inca din varianta beta. Dar, sunt si multe care nu vor sa ruleze din cauza diferentei de versiuni de software. Aici putem scuza Microsoft, pentru ca nu e vina lor, ci a diversilor producatori. Asta nu inseamna, inca, ca e mai putin frustrant.

5. Windows 8 cere product key in versiune beta

Chiar daca e absolut normal ca un produs al Microsoft sa ceara autentificarea unui cod unic, multi utilizatori ai versiunii beta s-au trezit cu aceeasi solicitare. Windows 8 nu este inca disponibil pentru achizitie, deci nu poate avea acest cod.

#Windows8 Microsoft, #probleme Windows 8 , #Sisteme de Operare