Apple vrea sa isi fidelizeze clientii cu ajutorul Mountain Lion. Vezi cine se teme de "ghearele" sale

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 18:12
2688 citiri
Apple vrea sa isi fidelizeze clientii cu ajutorul Mountain Lion. Vezi cine se teme de "ghearele" sale
Mountain Lion, noul sistem de la Apple

Apple a lansat Mountain Lion, un sistem similar celui care ruleaza pe iPhone si pe iPad, incercand sa isi fidelizeze clientii. Anuntul lansarii noului OS X da fiori reci companiilor media, care se tem de efectele pe care le-ar avea Mountain Lion.

Apple a lansat un preview pentru un nou software, numit Mountain Lion, care are o serie de caracteristici noi, datorita carora se apropie foarte mult de iOs, software-ul care ruleaza pe iPhone si iPad, scrie New York Times.

In timp ce firma intemeiata de Steve Jobs continua sa fie cel mai mare producator de smartphone-uri, cota sa pe piata PC-urilor ramane mica. Din aceasta cauza, Apple incearca sa gaseasca o solutie si sa uneasca intr-un fel cele doua segmente. Mountain Lion pare sa fie rezolvarea de moment.

Apple vrea sa isi fidelizeze clientii

Prin updateul Mountain Lion, Apple implementeaza noul sistem de operare care functioneaza pe toate dispozitivele sale OS X, in loc de Mac OS X. Aceasta tendinta alimenteaza presupunerile ca intr-o zi, cele doua produse vor rula cu acelasi sistem de operare.

Michael Gartenberg, specialist in domeniul IT, considera ca Apple are alta intentie. In opinia sa, firma lui Steve Jobs prefera sa fidelizeze clientii. "Cand incerci sa unifici dispozitivele, te trezesti cu rezultate ciudate", spune el.

Apple intentioneaza astfel sa sporeasca asemanarile dintre platformele sale, in asa fel incat clientii sa devina mai loiali, pentru ca se obisnuiesc cu un anumit sistem de lucru, crede Gartenberg.

Cu alte cuvint, similitudinile dintre sisteme ii vor determina pe clientii care au luat un iPhone sa aleaga un Mac, decat un PC cu Windows. La polul opus, daca ai deja un Mac, cel mai probabil vei fi tentant sa cumperi un iPhone sau un iPad.

Apple va supara o multime de companii cu AirPlay

Una dintre cele mai bune aplicatii ale noului sistem de operare Apple, Mountain Lion, este AirPlay. Aceasta exista deja pe iPad si pe iPhone, dar versiunea Mountain Lion o imbunatateste considerabil, precizeaza Business Insider.

Air Play ajuta utilizatorii sa poata vizualiza pe televizor ce ruleaza pe iPhone, iPad sau pe Mac, cu conditia sa ai un Apple TV.

Practic, cu Mountain Lion poti trimite pagini web, clipuri video de pe YouTube sau videcolipuri de pe iTunes wireless. Companiile media incep sa isi puna probleme ca vor fi scoase din peisaj complet, mai ales ca incearca din rasputeri ca televiziunea sa nu fie surclasata de internet.

Ce are nou Mountain Lion

Sistemul Mountain Lion destinat computerul Macintosh include unele aplicatii, in timp ce la altele s-a renuntat. De exemplu, a fost imbunatatita functia pentru chat. Acesta a primit o interfata noua, iar toate conversatiile sunt pastrate in aceeasi fereastra, arata Hit.

In plus, pot fi sincronizate cu usurinta prin Apple ID si continuate de pe orice device Apple conectat la internet. FaceTime a fost integrat in noua aplicatie.

Apple a renuntat insa la Address Book si iCal pentru Mountain Lion. In schimb sunt oferite aceleasi aplicatii simple ca si pentru iOS 5: Contacts, Notes, Calendar si Reminders.

Principalul avantaj al noilor aplicatii este integrarea in iCloud. Aplicatia Notes ofera imbunatatiri semnificative, de la liste cu bullet-uri pana la URL-ul cu link si fonturi ce pot fi personalizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Apple Mountain Lion, #sistem Apple, #apple lansare produse, #apple , #Sisteme de Operare