Android si iOS domina industria smartphone-urilor

Vineri, 25 Mai 2012, ora 08:22
1399 citiri
Android si iOS domina industria smartphone-urilor

Android si iOS continua sa domine industria globala a smartphone-urilor, potrivit unei cercetari realizate de firma IDC. Cele doua platforme detin impreuna 82% din vanzarile de smartphone-uri in primul trimestru din acest an.

Vanzarile globale de smartphone au crescut puternic in T1, potrivit ultimului raport Gartner. Ponderea vanzarilor de smartphone in total vanzari telefoane mobile a crescut intr-un an de zile de la 23,3% la 34,4%.

Android conduce in raportul IDC, cu 89 milioane de unitati vandute in T1 si o cota de piata de 59%, in timp ce sistemul de operare iOS de la Apple se afla pe locul al doilea, cu 35,1 milioane de unitati livrate. iOS are o cota de piata de 35%, potrivit The Next Web.

Symbian si BlackBerry OS au inregistrat cresteri ale livrarilor, dar au pierdut mult din cota de piata. Symbian a scazut anual de la o cota de piata de 60,6%, la 6,8% in T1, in timp ce BlackBerry OS a scazut de la 29,7% la 6,4% in T1. Linux a avut o cota de piata de 2,3% in T1.

Cota de piata a sistemului de operare Android ar putea creste daca producatorul sau, Samsung, va avea vanzari ridicate in viitor. Pana in prezent, au fost primite noua milioane de precomenzi pentru Samsung Galaxy S III.

Situatia sistemului de operare al Google este incerta, expertii manifestandu-si unele dubii legate de viitorul acestuia, dupa achizitionarea Motorola Mobility.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sisteme operare smartphone, #cota piata sisteme operare, #Android cota piata, #iOS cota piata , #Sisteme de Operare