Seful Alibaba: Inteligenta Artificiala poate declansa un nou razboi mondial, dar oamenii vor fi invingatorii

Joi, 22 Iunie 2017, ora 05:23
3324 citiri
Seful Alibaba: Inteligenta Artificiala poate declansa un nou razboi mondial, dar oamenii vor fi invingatorii
Foto: Vulcan Post

Scopul programelor de Inteligenta Artificiala ar trebui sa fie cel de a pune masinile sa faca ceea ce oamenii nu pot face, nu sa imite comportamentul uman, crede Jack Ma, fondatorul Alibaba.

Miliardarul chinez se teme ca Inteligenta Artificiala ar putea declansa chiar si un Al Treilea Razboi Mondial, dar tot oamenii vor fi castigatorii conflictului, in opinia sa, arata CNBC.

"Prima revolutie tehnologica ne-a adus si Primul Razboi Mondial, a doua a venit cu cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Acum este a treia revolutie tehnologica", a precizat Ma.

Nu este un razboi in sensul clasic, ci unul in care angajatii umani sunt inlocuiti treptat de roboti, in cazul in care guvernele nu vor lua niste masuri mai ferme.

Insa, in final, tot oamenii vor fi cei care vor invinge, deoarece nicio masina nu poate dobandi experienta si inteligenta omeneasca.

"Intelepciunea vine din inima. Masinile sunt conduse de creier. Poti invata o masina sa gandeasca, dar nu ii poti arata ce inseamna sa ai inima", a explicat fondatorul gigantului IT din China.

In acelasi timp, Ma atrage atentia cercetatorilor ca scopul activitatii lor ar treebui sa fie folosirea fortei de care dispun masinile in ajutorul oamenilor, mai degraba decat incercarile de a face sa imite comportamentul uman.

"Oamenii vor castiga aceasta batalie. In 30 de ani, vom fi tot aici, ca supravietuitori", considera fondatorul Alibaba.

#revolutie tehnologica, #razboi roboti oameni, #inteligenta artificiala, #Jack Ma , #Programare