Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, peste media UE in ceea ce priveste ponderea femeilor in sectorul IT

Romania, peste media UE in ceea ce priveste ponderea femeilor in sectorul IT


Barbatii reprezentau, anul trecut, 84% din cele 2,7 milioane de persoane din Uniunea Europeana care erau angajate si care aveau o educatie in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (ITC), arata datele publicate marti de Eurostat.

In schimb, doar 16%, adica una din sase persoane, angajate cu o diploma in ITC in Uniunea Europeana erau femei in anul 2017.

Cu toate acestea, in randul tarilor UE, statele unde ponderea barbatilor in randul persoanelor angajate cu o diploma in ITC era mai mica de 75% erau: Bulgaria (66%), Irlanda (73%) si Romania (75%) . Conform acestor cifre, un sfert dintre persoanele angajate in sectorul IT din Romana sunt femei, fata de media UE de 16%.

Tarile UE in care barbatii aveau cea mai mare pondere a persoanelor angajate cu o diploma in ITC erau Cehia (93%), urmate de Ungaria si Polonia (ambele cu 90%) .

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1538 ori
Citeste mai multe desprefemei IT femei programator