Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nita vrea sa finalizeze programele bazate pe fonduri europene

Nita vrea sa finalizeze programele bazate pe fonduri europene

Ministerul pentru IMM-uri vrea sa finalizeze pana la finalul lunii mai proiectele pentru patru din cele cinci programe bazate pe fonduri europene aferente anului 2008, a declarat, marti, secretarul de stat Maria Parcalabescu.

"Pe competitivitate am contractat 105 milioane euro din luna februarie. Pana la finalul lunii mai vom termina pe toate cele patru programe si speram sa putem finaliza si la programul privind investitiile mari", a spus Parcalabescu.

Ea a precizat ca, pentru acest din urma program, ministerul pentru IMM-uri a externalizat etapa pentru evaluare tehnica.

In prezent, ministerul pentru IMM-uri mai are 100 de proiecte de finalizat din cele 500 din 2008, in conditiile in care 35 de proiecte sunt acordate pe programul operational Investitii Mari.

"Au fost depuse 714 proiecte, insa jumatate au cazut la punctul administrativ. Din 324 proiecte, 270 au fost cotate zero la partea tehnica, iar din 52 eligibile, banii vor ajunge la 35 de proiecte", a precizat Parcalabescu.

In 2009, fondurile europene alocate Ministerului pentru IMM-uri se ridica la 196 milioane euro, prin realocarea unor fonduri aferente anilor 2012-2013, iar depunerea dosarelor incepe in perioada 6-10 iunie, potrivit oficialului.

"Am redus timpul de la depunere la semnare la 60-90 zile si am introdus prefinantarea cu pana la 35%.


Speram ca apelul pe 2009 sa se incheie in octombrie-noiembrie", a mai spus secretarul de stat.

Cele cinci programe operationale pentru care se pot lua fonduri europene sunt investitii mari pentru care s-au alocat 80 milioane euro, din care 1,5 milioane euro sunt nerambursabili, investitii mici - pentru care s-au alocat 100 milioane euro, din care 250.000 nerambursabili, iar celelalte trei sunt standardizarea, consultanta si internationalizarea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 689 ori
Citeste mai multe despreimm nita proiecte UE