Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MCTI extinde lista Specializarilor pentru care Programatorii primesc Facilitati

MCTI extinde lista Specializarilor pentru care Programatorii primesc Facilitati
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a emis un ordin prin care lista specializarilor pentru care se acorda facilitati programatorilor a fost extinsa. Ordinul a fost avizat si de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Finantelor. Potrivit ordinului, lista va cuprinde si urmatoarele Specializari inscrise pe diploma de absolvire: Automatica si Informatica Industriala;
Calculatoare; Inginerie electrica si calculatoare;
Electronica; Electronica aplicata; Electronica si Telecomunicatii; Comunicatii;
Matematica si Matematica-Informatica;
Informatica, Informatica economica si Informatica aplicata;
Cibernetica si Informatica Economica; Cibernetica si Previziune Economica; Contabilitate si Informatica de Gestiune.

Venitul de 10.000 de dolari, mentionat ca una din conditiile pentru a beneficia de scutirea de impozit, este considerat venitul realizat de catre angajator in anul fiscal precedent si inregistrat in balantele analitice, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator, destinate comercializarii pe baza de contract.

Dosarul de documente justificative se va pastra la sediul angajatorului, in vederea controlului, la organele fiscale fiind depuse declaratiile privind impozitul pe venitul global prevazute in normele legale in vigoare, se mai arata in ordin.
Statul de Plata va fi intocmit separat pentru angajatii care beneficiaza de scutirea de impozit si se va depune la Inspectoratele Teritoriale de Munca.
Scutirea de impozit se aplica lunar numai pentru veniturile de natura salariala obtinute in baza unui contract individual de munca. Incadrarea unei persoane in categoriile de activitati sau ocupatii, in scopul beneficierii de scutire de impozit, constituie responsabilitatea angajatorului.
Ordinul intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1095 ori