Google si Apple folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor harti 3D

Luni, 11 Iunie 2012, ora 14:24
2098 citiri
Google si Apple folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor harti 3D

Companiile Apple si Google folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor harti 3D de mare rezolutie, care pot surprinde oamenii chiar si in timp ce fac plaja in propria curte.

Cei doi giganti in domeniul IT se intrec in vederea furnizarii unor harti aeriene de mare precizie, folosind camere de filmat cu precizie militara pentru a inregistra imagini de acuratetea celor preluate din serviciile de informatii, precizeaza publicatia, relateaza Daily Mail in editia electronica.

Google recunoaste ca a trimis deja avioane care survoleaza orasele, in timp ce Apple a apelat la o companie care dispune de tehnologie de spionaj aerian, de tipul celei utilizate pentru identificara tintelor teroriste din Afganistan. Aceasta a fost deja testata in 20 de locatii, inclusiv din Londra, si este capabila sa vada in casele oamenilor.

Noua tehnologie achizitionata de Apple este menita sa ofere harti in format 3D ale marilor orase si cartierelor de locuinte pentru iPhone si iPad, in timp ce Google va apela la avioanele de spionaj pentru a oferi harti in format 3D, mult mai detaliate decat cele luate prin satelit in sistemul Google Earth.

"Urmatoarea generatie de harti, ne duce peste gard. Nu mai poti face plaja in propria gradina fara sa risti sa fii deranjat de un avion al Apple sau Google", avertizeaza Nick Pickles, director al Big Brother Watch, adaugand ca proprietarii de case ar trebui intrebati inainte de a li se pune casa pe Internet.

Aplicatia Apple ar urma sa fie lansata in curand impreuna cu masurile de securitate, in timp ce Google promite ca va oferi hartile 3D pana la sfarsitul anului.

Compania Google a mai provocat o controversa dupa ce, odata cu imaginile pentru Google Maps, a interceptat si date personale din retelele persoanele in sistem wifi din Marea Britanie, iar in imagini a fost recunoscut un barbat care a vizitat un sex-shop si un altul caruia i se facuse rau pe strada.

Exista deja harti 3D ale marilor centre orasenesti disponibile online, dar imaginile au o rezolutie mica, nu sunt foarte utile pentru navigare si nu se pot vedea detalii, dar criticii sunt de parere ca cele doua companii vor fi puternic sanctionate de utilizatori, daca vor oferi imagini 3D ale zonelor rezidentiale din suburbii si din zonele rurale.

#Google Apple harti 3D, #Google harti 3D, #Apple harti 3D, #harti 3D, #avioane spionaj harti 3D, #Google harti avioane spionaj, #Apple harti avioane spionaj , #Produse software