Cum te ajuta un algoritm sa faci investitii perfecte

Marti, 10 Iulie 2012, ora 19:01
2529 citiri
Cum te ajuta un algoritm sa faci investitii perfecte

Un software realizat de Correlation Ventures, o firma de investitii cu capital de risc, vrea sa revolutioneze modul in care sunt administrate investitiilor firmelor de acest tip.

Prin simpla introducere a unor parametrii legati de startup-ul care necesita finantare, se poate lua o decizie in privinta sustenabilitatii investitiei. Astfel, modelul computerizat ajuta la luarea deciziei privind directia in care trebuie trimisi banii, scrie Technology Review.

Aldea Pharmaceuticals, un startup de biotehnologie, care dezvolta tratamente de urgenta pentru intoxicarea cu alcool, parea a fi o investitie buna pentru David Coats. El a preferat insa sa isi verifice intuitia si cu ajutorul modelului computerizat pe care l-a dezvoltat. Dupa doua saptamani si cateva telefoane, compania Aldea Pharmaceuticals a primit un cec de 1,25 milioane de dolari de la acesta, decizie la care, in mod normal, investitorul ar fi ajuns abia dupa aproximativ trei luni.

Responsabila pentru realizarea modelului computerizat este compania Correlation Ventures, fondata de David Coats si partenerul sau, Trevor Kienzle. Astfel, procesul de investitii devine unul mai eficient, bazandu-se mai putin pe inspiratie. In plus, este mai rapid si pentru antreprenorii care afla intr-un termen scurt, daca vor reusi sa atraga banii unor astfel de firme de investitii.

Pentru a pune in functiune programul, compania are nevoie de cinci documente cu planul de afaceri, detalii financiare si documente legale de la startup-uri, acte care sunt introduse intr-un program, care se aseamana cu cel care ofera ratingurile de credit in intreaga lume.

Daca se obtine o nota buna, urmeaza un interviu de 30 de minute la care sunt invitati reprezentantii startup-ului si cei ai firmei de investitii pentru care Correlation Ventures a efectuat analiza. In plus, se mai face o verificare legala si una a istoricului antreprenorilor. In calitate de co-investitor, Correlation Ventures se bazeaza mereu si pe parerea investitorului primar.

In cele mai multe cazuri, verdictul asupra investitiilor vine in termen de doua saptamani, lucru nemaiauzit in aceasta industrie a investitiilor cu capital de risc. In ciuda faptului ca suporta o parte din bani, politica firmei ii impiedica de la ocuparea unui loc in board-ul de conducere, regula care vine tot prin intermediul programului creat, care indica faptul ca afacerile care au doua firme de investitii in conducere au mai putin succes.

Lucrul pe care nu a fost inca probat este daca sistemul da randament cu adevarat. Pana acum, Correlation Ventures a investit in 26 de companii din diverse sectoare, dar nu se poate exprima inca daca acestea vor avea sau nu succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#algoritm investitii, #solutii investitii, #investitii capital risc , #Produse software