Cele mai bune aplicatii lansate pentru Android in 2012

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 19:44
3910 citiri
Cele mai bune aplicatii lansate pentru Android in 2012

Transferul unor aplicatii cunoscute catre sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, reprezinta o mare realizare. Astfel, cele mai bune aplicatii pentru sistemul de operare al companiei Google lansate in 2012 includ Google Chrome, Google Drive, Wikipedia si Instagram.

Unele aplicatii lansate pentru Android sunt in intregime noi pentru orice platforma, fiind dezvoltate de startup-uri sau firme independente. Altele apartin unor firme IT foarte cunoscute.

The Next Web a intocmit un top al celor mai bune aplicatii pentru sistemul de operare Android, lansate anul acesta.

Google Chrome

In februarie, gigantul IT Google a lansat browserul Chrome pentru telefoane mobile, la patru ani de la lansarea Google Chrome pentru PC-uri. In afara de faptul ca browserul pentru mobile este capabil sa sincronizeze toate informatiile din bookmarkuri si informatiile de navigare de pe alte platforme, si functiile acestuia au fost reimaginate pentru dispozitivele mobile.

Problema legata de Google Chrome pentru Android este reprezentata de faptul ca exista doar o versiune beta a acestui browser. In plus, Google Chrome functioneaza numai petru dispozitivele cu sistemul de operare Android 4.0 (Ice Cream Sandwich),

Google Drive

In aprilie, Google a lansat Drive, o aplicatie pentru sistemele de operare Windows, OS X si Android, care inlocuieste Google Docs. Aceasta aplicatie permite stocarea fisierelor si include servicii de sincronizare. Are unele caracteristici comune cu Dropbox.

Zvonurile privind lansarea Google Drive au aparut in 2006, astfel ca intrarea aplicatiei pe piata anul acesta nu a constituit o surpriza foarte mare.

Wikipedia

Wikipedia, unul dintre brandurile cele mai cunoscute ale Internetului de ani de zile, a aparut si sub forma unei aplicatii pentru Android. O aplicatie Wikipedia pentru sistemul de operare iOS este disponibila din 2009.

O aplicatie Wikipedia pentru sistemul de operare al companiei Google a fost lansata in luna ianuarie.

Instagram

Probabil cea mai anticipata lansare din acest an, aplicatie photo sharing Instagram, a aparut pentru Android in luna aprilie. Instagram a fost achizitionata de Facebook in schimbul sumei de un miliard de euro.

In 22 de zile, aplicatia Instagram pentru Android a fost downloadata de zece milioane de utilizatori.

Flipboard

Flipboard este o aplicatie care imbina continutul din sfera social media cu cel al publicatiilor in format digital si le expune in formatul unei reviste.

Creata initial pentru iPad, aplicatia Flipboard a fost lansata si pentru dispozitive care ruleaza sistemul de operare iOS. In iunie, aplicatia Flipboard pentru sistemul de operare Android a aparut pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Android aplicatii 2012, #aplicatii Android 2012, #lansare aplicatii Android , #Produse software