Cat de eficient este Sistemul Informatic Schengen (SIS)

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 17:03
2526 citiri
Cat de eficient este Sistemul Informatic Schengen (SIS)

USistemul Informatic Schengen (SIS) a depistat in ultima sa[tamana 107 persoane si 53 de bunuri care fac obiectul unor semnalari introduse in sistem. Depistarile s-au realizat prin colaborarea dintre politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen.

Conform unui comunicat al IGPR dat publicitatii duminica, autoritatile de aplicare a legii din Romania au localizat in perioada 9 - 15 iunie pe teritoriul tarii noastre 78 de persoane ce fac obiectul unor semnalari in SIS, in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI - IGPR.

Politistii au pus in aplicare zece mandate europene de arestare si au identificat cinci persoane care au fost semnalate ca fiind disparute. De asemenea, au depistat 33 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara.

Totodata, pe teritoriul Romaniei au fost identificate 44 de bunuri cautate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cursul procedurilor penale de catre autoritati din alte state membre Schengen. Dintre acestea, 27 sunt autoturisme cautate de catre partenerii din Spatiul Schengen.

Deasemenea, autoritatile straine au identificat pe teritoriul lor 16 persoane urmarite de Politia Romana in baza unui mandat european de arestare, doua persoane disparute, precum si sapte autovehicule semnalate in vederea indisponibilizarii.

#Sistem Informatic Schengen Romania, #SIS Romania 2012, #sistem informatic Schengen , #Produse software