Numarul atacurilor cibernetice asupra dipozitivelor Android, de cinci ori mai mare in 2012

Luni, 04 Martie 2013, ora 14:31
1522 citiri
Numarul atacurilor cibernetice asupra dipozitivelor Android, de cinci ori mai mare in 2012

Numarul atacurilor cibernetice asupra telefoanelor inteligente si tabletelor cu sistem de operare Android a crescut, in a doua parte a anului trecut, de cinci ori, la nivelul intregului an 2012 fiind descoperite mai mult de 2,6 milioane de tulpini de malware pentru Windows, potrivit celui mai nou Raport Malware publicat, luni, de G Data.

Analiza G Data releva faptul ca, in intervalul ianuarie-iunie 2012, numarul de malware nou pentru sisteme de operare inteligente a crescut de cinci ori, comparativ cu prima jumatate a aceluiasi an, atingand un maximum de 140.000 de cazuri.

Specialistii estimeaza ca un nou malware de Android apare, in medie, la fiecare doua minute.

In cea de-a doua perioada a anului trecut, G Data Security Labs a descoperit un total de 1.258.479 de noi programe malware, ceea ce inseamna ca au fost doar cu 123.488 mai putine programe decat in prima parte a anului, caii troieni, in mod special, fiind foarte populari si continua sa fie in top, cu 99,8%.

G Data Software AG, cu sediul central in Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT.

Compania fondata in anul 1985 a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani, iar in 2010 si-a aniversat un sfert de secol de activitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri cibernetice Android, #hackeri Android, #dispozitive Android hackeri , #Pirateria software