Conturi bancare online de pe mai multe continente, tinte ale unui atac cibernetic

Marti, 26 Iunie 2012, ora 10:01
2816 citiri
Conturi bancare online de pe mai multe continente, tinte ale unui atac cibernetic

O retea de hackeri a furat 78 milioane de dolari din conturi bancare online din Europa, America Latina si Statele Unite ale Americii in ultimul an, anunta anchetatorii care se ocupa de acest caz.

Hackerii utilizau versiuni imbunatatite ale software-ului cunoscut ca Zeus sau SpyEye, care erau gazduite de computerele clientilor a 60 de banci, potrivit Reuters.

Cea mai recenta varianta a acestui software permite transferul ulterior automat al fondurilor catre conturile controlate de hacker.

Reprezentantii Guardian Analytics, frma specializata in protectia bancilor, spun ca prin aceasta tehnologie a fost initiata o noua tehnica, software-ul folosit de hackeri fiind suficient de sofisticat pentru a ataca chipurile si PIN-ul si alti doi factori de autentificare si pentru a evita transferul intregului continut intr-un singur cont in acelasi timp, lucru care declanseaza banuieli.

Anchetatorii spun ca persoana care a realizat acest software are cunostinte interioare legate de ceea elementele pe care se axeaza si pe care le cauta bancile in analiza preventiva a unui atac cibernetic.

#conturi bancare online, #atac cibernetic conturi bancare, #atac cibernetic banci, #conturi bancare hackeri , #Pirateria software