Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raport: Numarul mesajelor spam, in scadere cu 82%

Raport: Numarul mesajelor spam, in scadere cu 82%


Numarul mesajelor de tip spam a scazut in Romania, in 2011, cu 82% comparativ cu anul precedent, iar procentajul global al celor care au provenit din tara noastra a ajuns la 2,56%, releva editia a cincea a Raportului Anual de Securitate Cisco, prezentat, joi, de catre companie, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit datelor generale, la nivel mondial, volumul de spam s-a diminuat cu mai mult de jumatate, de la peste 379 miliarde de mesaje zilnic la aproximativ 124 miliarde de mesaje pe zi, in perioada august 2010 - noiembrie 2011.

Conform Cisco Security Intelligence Operations (SIO) profitul infractionalitatii informatice obtinut in urma atacurilor traditionale cu mesaje de masa a scazut cu peste 50% intre iunie 2010 - iunie 2011, de la un miliard de dolari la peste 500 milioane dolari.

In ceea ce priveste tarile in care s-a inregistrat cel mai mare volum de spam in 2011, India se clasa pe primul loc, cu 13.,9% din total, urmata de Vietnam (8%) si Federatia Rusa (7,8%).

In cazul Romaniei, nivelul de spam s-a diminuat, anul trecut, cu 82% fata de 2010, iar procentajul global al mesajelor spam care au originat din tara noastra a ajuns la 2,56% din total.

Previziunile expertilor Cisco arata ca unele dintre principalele tendinte ale anului 2012 vor consta in inlocuirea constanta a atacurilor in masa cu atacuri tintite, cresterea in continuare 'hacktivismului' si atacuri asupra sistemelor de infrastructura critice, precum si a sistemelor de control industrial si a sistemelor de control supervizat si achizitie de date.

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in comunicatiile Internet care transforma modul de conectare, de comunicare si de colaborare interpersonala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1505 ori