Piata de e-commerce din Romania va ajunge la 650 milioane de euro, in 2015

Marti, 24 Februarie 2015, ora 09:51
1725 citiri
Piata de e-commerce din Romania va ajunge la 650 milioane de euro, in 2015
Foto: telefoane-cu-android.eu

Valoarea pietei de e-commerce din Romania va ajunge, in 2015, la aproximativ 650 milioane de euro, fapt ce va genera o crestere importanta a serviciilor de programare, estimeaza specialistii din domeniu.

Potrivit unui studiu de specialitate, peste 74% dintre adultii din mediul urban detin un smartphone ca telefon principal, in acest context expertii anticipand o evolutie a pietei de e-commerce din Romania in 2015 la aproximativ 650 milioane de euro, transmite Agerpres.

O cercetare iVox arata ca 40% dintre persoanele in varsta de 18 ani au declarat ca detin doua telefoane inteligente, iar cei mai multi utilizeaza telefonul mobil in timp ce asculta muzica, se uita la televizor sau se afla la cumparaturi.

Utilizarea acestor telefoane inteligente, dar si a tabletelor este mai raspandita la tinerii pana in 35 de ani si in randul persoanelor cu educatie superioara.

Pentru perioada urmatoare se estimeaza o crestere de 85% a numarului de utilizatori de smartphone, ceea ce, conform specialistilor, va genera o crestere a volumului total de vanzari online.

Romanii cumpara online cel mai mult decoratiuni de casa si mobila (28%), produse cosmetice (19%), imbracaminte si haine (19%), produse pentru sanatate si wellness (17%), dar si cadouri, jucarii sau jocuri (16%).

#piata e commerce Romania, #valoare piata e commerce , #Piata software