MP3, inlocuit de un nou format audio de inalta rezolutie?

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 21:31
1974 citiri
MP3, inlocuit de un nou format audio de inalta rezolutie?

Rockerul Neil Young a inregistrat la Oficiul pentru patente si marci din Statele Unite sase denumiri pentru un nou format audio de inalta rezolutie care ar putea sa devina o alternativa pentru formatul modern MP3.

Muzicianul canadian s-a plans de multe ori in trecut de calitatea formatului digital in care este comercializata muzica moderna, spunand ca acest format nu atinge standardele muzicale stabilite in trecut de clasicele discuri pe vinil, informeaza express.co.uk.

Neil Young propune iubitorilor muzicii o solutie high-tech pentru aceasta problema si a decis sa inregistreze cateva denumiri potentiale pentru noul dispozitiv, la Oficiul pentru patente si marci din Statele Unite.

Young a inregistrat astfel sase denumiri: Ivanhoe, 21st Century Record Player, Earth Storage, Storage Shed, Thanks for Listening si SQS (Studio Quality Sound).

In documentele depuse pentru obtinerea patentelor, muzicianul canadian afirma ca noile dispozitive se adreseaza "muzicii de inalta rezolutie ce poate fi descarcata de pe internet" si "discurilor de inalta rezolutie ce contin muzica si videoclipuri muzicale".

In februarie, Neil Young a spus ca a discutat cu regretatul cofondator al companiei Apple Steve Jobs pentru a realiza impreuna un nou model de iPod, care sa fie capabil sa egaleze calitatea inregistrarilor de pe discurile de vinil.

Neil Young, celebru pentru piese precum "Heart of Gold", "Like a Hurricane" si "Hey Hey, My My (Into the Black)", a fost de doua ori inclus in Rock and Roll Hall of Fame, incantandu-si fanii, in ultimii 40 de ani, cu muzica sa care combina stilurile folk, rock, grunge, soul si country.

"The Loner", cum este supranumit Neil Young, este si un talentat regizor de film. Cel mai recent lungmetraj al sau, prezentat, in 2008, la festivalurile de la Sundance si Berlin, este un documentar consacrat turneului pe care l-a efectuat in 2006 cu grupul sau, Crosby, Stills, Nash and Young.

#Neil Young format audio, #MP3 format audio, #Neil Young dispozitive muzica , #Piata software