Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile de software vor recruta mai mult in 2012

Companiile de software vor recruta mai mult in 2012


Anul viitor, companiile de software pun la dispozitie cu 13,4% mai multe posturi decat in 2011, potrivit reprezentantilor Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).Companiile care continua angajarile vizeaza orase ca Bucuresti, Iasi sau Cluj

Companiile de software si-au marit echipele in cursul acestui an cu 26,7% fata de 2010, planul angajarilor pentru 2012 aratand o foarte clara tendinta de crestere a numarului de joburi pentru specialistii IT, potrivit unui sondaj derulat online de catre ANIS, in randul membrilor, in lunile octombrie-noiembrie 2011.

Numarul de posturi nou create in 2012 va fi mai mare cu 13,4% fata de 2011. Majoritatea posturilor ce vor fi deschise in 2012 se vor adresa specialistilor din Bucuresti, Iasi si Cluj, atat din zona entry-level cat si middle management.

Capitala are cele mai multe slujbe in IT

Potrivit sondajului ANIS, Capitala atrage peste 50% din intentiile de angajare exprimate de companiile de IT pentru 2012, in timp ce orase precum Iasi si Cluj-Napoca atrag fiecare cate 24%, respectiv 13% din intentile de angajare pentru anul viitor. Restul recrutarilor sunt anuntate in Timisoara, Brasov, Craiova, Targu Mures, Sibiu si Suceava.

Peste jumatate dintre companiile respondente isi doresc extinderea echipei pe segmentul de middle management, tendinta care denota nevoia companiilor IT de a forma o clasa de manageri care sa asigure cresterea afacerilor din domeniu pentru urmatorii ani.

Cei mai cautati sunt programatorii in Java

"In anii anteriori, companiile multinationale au influentat puternic piata muncii prin deschiderea unor centre de suport dar si de cercetare-dezvoltare. Dupa acest val in care cererea s-a orientat in principal catre programatori si specialisti in servicii IT, companiile autohtone de software trec intr-o noua etapa cand au nevoie de o clasa de management in organigrama. Exista o nevoie mare de middle manageri in piata si dificultatea cu care sunt identificati pune probleme cresterii industriei. Companiile vor fi obligate sa investeasca in formarea acestora pentru a-si asigura o crestere sustinuta.", spune Andrei Pitis, Vicepresedinte ANIS.

Printre specialistii aflati la mare cautare in randul companiilor software se afla programatorii in Java, peste 55% dintre companiile respondente dezvoltand proiecte bazate pe aceasta tehnologie, dar si cei specializati in .Net si PHP.

ANIS reprezinta producatorii de software si furnizorii de servicii asociate din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1155 ori