Ce sanse are iPad sa distruga Google?

Luni, 12 Martie 2012, ora 18:55
1507 citiri
Ce sanse are iPad sa distruga Google?
iPad vs Google

Cand se vorbeste despre ce afaceri ar putea distruge noul iPad, discutiile se concentreaza in jurul monopolului Microsoft Windows.

Aproape niciodata nu este mentionata si Google, lucru ciudat, in conditiile in care compania are mult mai multe de pierdut decat Microsoft, daca Apple ar prelua suprematia, scrie BusinessInsider.com.

Ben Schachter de la Macquarie a publicat o analiza prin care a argumentat ca succesul iPad-ului reprezinta o amenintare pentru Google. Si nu este vorba de faptul ca Apple ar putea sa isi creeze propriul motor de cautare sau pentru ca Apple nu ar mai dori sa foloseasca Google ca motor de cautare presetat in mobile Safari.

"Noi credem ca Apple va continua sa sustina alternative precum asistentul virtual Siri, pentru a slabi Google", a spus acesta. De altfel, si Anthony DiClemente de la Barclays crede ca Siri ar putea aduce deservicii motorului de cautare Google, pe termen lung, prin faptul ca poate reduce traficul.

"Siri nu este un motor de cautare, dar atunci cand se asociaza cu Wolfram Alpha sau Yelp, poate ocoli calea traditionala de cautare.", a declarat DiClemente.

Potrivit estimarilor, in urmatoarele 6 luni, 20% din totalul cautarilor prin intermediul Google vor fi efectuate de pe smartphone, in conditiile in care doua treimi din ele vor fi iPhone-uri.

Cu toate acestea, nu este exclus ca DiClemente si Schacter sa exagereze puterea Siri, in contextul in care, din motive necunoscute, Apple nu a inclus asistentul virtual pe noul iPad.

#iPad Google, #Apple Google, #Siri Google , #Piata software