Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sony reduce costurile consolei PS3, la nivel european, pentru a-si diminua pierderile

Sony reduce costurile consolei PS3, la nivel european, pentru a-si diminua pierderile

Producatorul japonez Sony a decis sa utilizeze un chip mai ieftin pentru versiunea europeana a consolei Playstation 3 (PS3), pentru a reduce costurile de productie, ceea

Versiunile noii console care se vand in SUA si Japonia vor beneficia insa de un chip care ofera functionalitate grafica si de procesare de date pentru jocurile Playstation 2, informeaza cotidianul spaniol 'Cinco Dias'.

Compania a recunoscut public aceasta incompatibilitate si o justifica prin faptul ca 'versiunea europeana a videoconsolei va utiliza noi specificatii de hardware'.
O sursa din cadrul companiei clarifica situatia, explicand ca modificarea versiunii europene a PS3 inseamna ca unele jocuri ale PS2 nu vor putea fi folosite pe noua consola 'decat in cazul in care utilizatorii vor realiza o actualizare a software-ului'.
Masura adoptata de producatorul japonez de datoreaza, potrivit unor analisti, faptului ca Sony incearca sa revina la profit in afacerea cu console.

In ianuarie, compania a anuntat ca, in exercitiul financiar care s-a incheiat la 31 martie,
pierderile diviziei sale de jocuri se cifrau la 1,7 miliarde dolari.
Sony preconizeaza ca va reintra pe profit datorita consolelor video ce vor fi vandute in
perioada septembrie 2007 - martie 2008. Analistii estimeaza ca firma pierde intre 30.000 si 40.000 de yeni (195-260 euro) pentru fiecare consola PS3.
Compania a lansat noua versiune Playstation in noiembrie 2006, pe piata japoneza. Pe 23
martie, o va lansa si in europa.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 700 ori