Record in lumea jocurilor video. Cat au incasat producatorii Grand Theft Auto V in prima zi de lansare

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 10:34
1915 citiri
Record in lumea jocurilor video. Cat au incasat producatorii Grand Theft Auto V in prima zi de lansare

Cea mai noua versiune a popularului joc video "Grand Theft Auto" a inregistrat vanzari de peste 800 de milioane de dolari in prima zi de la intrarea pe piata, a anuntat miercuri producatorul Take-Two Interactive Software, informeaza AFP si Reuters.

Cifrele anuntate depasesc estimarile analistilor, in opinia carora vanzari de peste 800 milioane de dolari ar insemna ca aproximativ 13-14 milioane de exemplare din "Grand Theft Auto V" au fost comercializate in primele 24 de ore.

"Ultima versiune Grand Theft Auto a vandut 13 milioane de unitati intr-un an. Noua versiune a facut-o intr-o zi", a declarat Daniel Ernst, analist la Hudson Square Research.

Este vorba de cele mai mari vanzari inregistrate vreodata de un joc video. Anul trecut, jocul "Call Of Duty: Black Ops II, conceput de Activision Blizzard Inc, a strans 500 milioane de dolari in prima zi de la lansare.

"Grand Theft Auto V" este cel mai asteptat joc video din acest an si a fost lansat marti in versiuni compatibile cu doar doua console, PlayStation 3 de la Sony si Xbox 360 de la Microsoft. Jocul costa 60 de dolari si potrivit presei costurile de creatie s-au ridicat la 200-250 de milioane de dolari, adica un buget comparabil cu cel al blockbusterurilor Hollywoodiene.

Industria jocurilor video se asteapta ca lansare noile console Xbox One si PlayStation 4 in luna noiembrie sa conduca la o crestere a vanzarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lansare Grand Theft Auto, #Grand Theft Auto V, #vanzari jocuri calculator, #record vanzari jocuri , #Jocuri