Putine din jocurile PS2 si PS se regasesc pe versiunea europeana a PlayStation3

Luni, 26 Februarie 2007, ora 11:28
1298 citiri

Versiunea europeana a consolei Sony PlayStation 3 (PS3) nu va oferi atatea jocuri vechi precum modelele americane si japoneze, conform Sony. Detinatorii consolelor Playstation 2 (PS2) si Playstation (PS) vor descoperi ca anumite jocuri care existau pe acestea nu le gasesc pe mult asteptata consola PlayStation 3, potrivit BBC News.

Versiunea europeana a PS3 are un design diferit atat de consola japoneza, cat si de cea americana, care au fost puse in vanzare in noiembrie.

Consola se presupunea ca va fi compatibila cu variantele PS si PS2, in sensul ca jocurile ce se gaseau pe acestea vor merge si pe cea noua.

Insa versiunea europeana a PS3 utilizeaza o combinatie de hard si soft ce fac ca software-ul sa preia unele dintre functiile de care se ocupau chip-urile inainte.

Asta inseamna ca in timp ce jucatorii europeni vor avea o gama de titluri originale ale jocurilor Playstation3, va exista un numar limitat de jocuri PS2 care vor fi compatibile cu noua consola.

"Decat sa ne concentram pe compatibilitatea PS2 cu PS3, in viitor resursele companiei se vor concentra pe dezvoltarea de noi jocuri si forme de divertisment exclusiv pentru PS3", au declarat reprezentantii Sony Computer Entertainment pentru Europa.

Unele jocuri aditionale ale PS2 vor deveni compatibile pe PS3 prin intermediul update-urilor de siguranta ce sunt disponibile pentru descarcare de pe site-ul Playstation.

Prima astfel de updat-are va putea fi facuta pe 23 martie, aceeasi zi in care PS3 este lansat in Europa.

Utilizatorii europeni vor trebui sa astepte pana atunci pentru a descoperii ce jocuri PS2 merg si pe PS3, intru-cat Sony intentioneaza sa anunte care jocuri sunt compatibile in ziua lansarii.

"Suntem dezamagiti pentru ca nu putem oferi ceea ce am dorit initial, adica compatibilitate totala cu vechile console," a declarat purtatorul de cuvant al Sony pentru BBC News.

Consola japoneza PS3 a intampinat o problema similara la lansarea sa anul trecut, ce vizau niste problema legate de grafica si sistemul audio.

Pentru lansarea din Europa vor fi disponibile in jur de un milion de console PS3 la un pret de 425 lire sterline (599 euro) unitatea.

Bloombiz