Jocurile pe dispozitive mobile, preferate de 100 mil. de americani

Joi, 29 Martie 2012, ora 08:44
2186 citiri
Jocurile pe dispozitive mobile, preferate de 100 mil. de americani

Numarul americanilor care se joaca jocuri video pe smartphone, tablete sau iPod Touch, a trecut de 100 milioane, indica un raport publicat recent.

Peste 100 milioane de utilizatori de gadget-uri precum telefoane mobile, tablete PC sau iPod Touch isi petrec timpul jucandu-se, arata "Raportul tendintelor in jocurile mobile" realizat de compania de cercetari Newzoo.

Conform acestuia, 69% dintre americanii care prefera sa se joace pe device-uri mobile aleg smartphone-ul, 21% tabletele si 18% iPod Touch. Acelasi raport indica si faptul ca 13% din timpul total dedicat de populatia globului jocurilor video a fost petrecut pe un dispozitiv mobil. Astfel, insumate, la nivel global s-au petrecut 130 milioane de ore pe zi in acest mod.

De altfel, din suma totala cheltuita pe jocuri in 2011, 9% a mers catre titluri care functioneaza pe dispozitive mobile. Insa cele mai populare jocuri sunt cele gratuite, acestea avand aproximativ 90% din cota de piata in SUA.

In februarie, spre exemplu, jocurile de pe primele cinci pozitii din top au fost toate gratuite. Conform companiei, jocurile cu plata intra pe primele locuri ale topurilor doar la lansare, parasind lista dupa maxim o luna.

Chiar daca smartphone-urile si tabletele sunt vazute ca medii destinate jucatorilor ocazionali, Newzoo sustine ca ele reprezinta o mare oportunitate pentru dezvoltatorii de jocuri clasice. Astfel, jocurile ar putea fi adaptate pentru aceste dispozitive, mai ales ca 62% din gamerii din SUA folosesc si device-uri mobile.

"Lansarea recenta a noului iPad nu a adus display-ul fara margini sau alte inovatii la care speram, dar... cele doua mari imbuntatiri ale procesorului si rezolutiei au imbunatatit dramatic sansele integrarii unor jocuri clasice si pe aceasta platforma", a declarat CEO-ul Newzoo Peter Warman. "Interfata intuitiva forteaza dezvoltatorii de jocuri sa ofere titluri cu gameplay banal, pentru a se asigura ca ajung la cat mai multi oameni, inclusiv la tinerii care sunt obisnuiti cu jocurile pe PC, Xbox sau PlayStation."

#jocuri dispozitive mobile, #jocuri smartphone, #jocuri tableta , #Jocuri