Garda Financiara a descoperit prejudicii de 5 mil euro pe piata jocurilor de noroc

Luni, 22 August 2011, ora 12:38
1672 citiri
Garda Financiara a descoperit prejudicii de 5 mil euro pe piata jocurilor de noroc

Comisarii sectiilor Maramures si Arad ale Garzii Financiare au decoperit un prejudiciu de circa cinci milioane euro prin neinregistrarea in evidentele financiar-contabile a peste 2.000 de aparate de jocuri de noroc tip slot-machine introduse in tara in perioada 30 iunie-15 iulie. 

" Din verificarile incrucisate efectuate de comisarii sectiilor Maramures si Arad ale Garzii Financiare s-a stabilit ca operatorul de transport a introdus in tara, in perioada 30 iunie - 15 iulie, un numar de zece transporturi reprezentand achizitii intracomunitare de jocuri de noroc tip slot-machine in favoarea societatii A.F.T. Cehia SRL, cantitatea totala de aparate introduse pe teritoriul Romaniei fiind de 2.040 bucati", se arata intr-un comunicat transmis luni de Agentia Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Operatiunile comerciale cu aceste aparate nu au fost inregistrate in evidentele financiar-contabile ale societatii, bugetul general consolidat al statului fiind astfel prejudiciat cu suma de 21,3 milioane lei (4,9 milioane euro).

Totodata, comisarii Sectiei Maramures a Garzii Financiare au confiscat de la aceeasi firma 60 aparate de jocuri de noroc tip slot-machine second-hand pentru care nu existau documente legale de provenienta.

"Incarcatura, in valoare de 20.000 euro, a fost depistata in punctul de trecere a frontierei Petea. Marfa urma sa fie descarcata in Baia Mare, beneficiarul real fiind SC A.F.T. Cehia SRL din Arad", se precizeaza in comunicat.

#piata jocuri noroc, #garda financiara, #prejudici, #jocuri noroc , #Jocuri