Fruit Ninja 2 va fi produs cu ajutor de stat australian

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 13:29
2947 citiri
Fruit Ninja 2 va fi produs cu ajutor de stat australian

Fruit Ninja va avea, din 2012, o noua varianta, dezvoltata la noul studio de la Sydney. Compania producatoare va beneficia de bani din fondul de 3 milioane de dolari, Interactive Media din Australia, pentru dezvoltarea jocului care a depasit 100 de milioane de descarcari pe toate platformele de smartphone pentru care este disponibil.

Noul joc va fi lansat in 2012 si va fi dezvoltat initial pentru iOS, compania asigurand, mai apoi, sustinere si pentru alte platforme, scrie Illawarra Mercury.

Halfbrick Studios are deja un studio in Brisbane, Qweensland, si incepe deja recrutarile pentru noul sau sediu, iar noii angajati vor dezvolta urmatoarea generatie a popularului joc Fruit Ninja.

"Noua echipa din Sydney va dezvolta urmatorul nivel al francizei Fruit Ninja. Noul joc va implica jucatori care vor lansa o serie de fructe pentru a dobora ninja din turnurile lor, intr-o lume 3D, fiecare fruct avand puteri speciale", a explicat premierul New South Wales din Australia, Andrew Stoner.

In acest moment, jocul este disponibil pe platforma iOS de la Apple, Android de la Google si platforma Kinect de la Microsoft, iar jucatorii trebuie sa taie cat mai multe fructe posibil, incercand, in acelasi timp sa evite capcanele.

"Acesta va fi cel de-al doilea studio al Halfbrick, iar actualul studio din Brisbane va ramane responsabil de crearea jocului Fruit Ninja original, care a depasit 100 de milioane de descarcari pe mai multe platforme", a declarat acesta.

Stoner sustine ca fondul guvernamental NSW Interactive Media va oferi 3 milioane de dolari peste 2 ani pentru sustinerea dezvoltarii de continut creativ digital, inclusiv jocuri electronice si proiecte transmedia.

Pe langa dezvoltatorul jocului Fruit Ninja, dezvoltatorul Nnooo a primit si el sustinere din partea fondului.

#Fruit Ninja joc, #smartphone Fruit Ninja, #Fruit Ninja 2, #Fruit Ninja studio Sydney , #Jocuri