Face.com, aplicatii gratuite de detectare faciala

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 17:35
3980 citiri
Face.com, aplicatii gratuite de detectare faciala

Detectarea faciala e un instrument controversat pe site-urile de internet, insa din ce in ce mai multa lume il utilizeaza ca mod de divertisment, poate si datorita faptului ca tehnologia Face.com e gratuita.

Face.com e o afacere israeliana fondata in 2008 care ofera site-uri web si aplicatii mobile cu coduri ce permit recunoasterea fetei, air de la lansarea firmei pe piata in mai 2010 pana in prezent, Face.com a detectat peste 35 de miliarde de fete, scrie CNN.

Tehnologia Face.com este functionabila si pe sute de site-uri si aplicatii, de la jocuri precum CelebrityFinder, care scotoceste pe Facebook si Twitter dupa poze cu celebritati, la aplicatii precum Fareclock, care cauta angajati ai diverselor companii care isi pun poze pe site-uri.

Codul pentru a putea demara procesul de recunoastere faciala este gratuit, programul fiind special conceput pentru a fi accesibil maselor, potrivit lui Gil Hirsch, director executiv al Face.com.

Fiind inca la inceput, Face.com se concentreza mai mult pe popularizarea instrumentului de recunoastere faciala decat pe vanzari, dorindu-si sa-si actualizeze tehnologia si sa devina omniprezent in lumea internautilor.

Inginerii de la Face.com adapteaza software-ul in functiie de fiecare client al companiei. Astfel, compania a colaborat cu Coca Cola in aceasta vara, permitand oamenilor prezenti la Summer Love Festival al Coca Cola sa posteze o apreciere pozitiva pe Facebook prin simpla scanare a fetelor lor.

In ceea ce priveste securitatea datelor, Hirch declara ca Face.com a construit o tehnologie ce nu permite scanarea fetelor din intreaga retea de internet, ci doar pe cele care sunt conectate intr-o retea inchisa, cum ar fi lista de prieteni de pe Facebook, sau un site de dating.

Acest lucru presupune ca cineva care nu va cunoaste nu poate primi permisiunea de a vizualiza fotografia dumneavoastra.

#face, #recunoastere faciala, #CelebrityFinder, #scanare fete, #detectare faciala , #Jocuri