Creatorul Angry Birds: Vom face copii mai bune decat cei care ne pirateaza

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 08:01
1547 citiri
Creatorul Angry Birds: Vom face copii mai bune decat cei care ne pirateaza
CEO-ul Rovio, Peter Vesterbacka / SURSA: electronista

Creatorul Angry Birds, Peter Vesterbacka, descrie jocul ca fiind "cel mai copiat joc din China" si vrea sa rezolve aceasta problema facand copii mai bune decat cei care le pirateaza.

"Ar fi chiar mai rau daca nimeni nu ne-ar copia, asta mi-ar spune ca nimanui nu ii pasa de acest brand", a spus Vesterbacka, intr-un interviu pentru Techcrunch.

CEO-ul Rovio se afla acum intr-o vizita in China, piata pe care vrea s-o cucereasca datorita potentialului imens. China este a doua tara ca importanta pentru compania IT datorita cresterii rapide, iar Vesterbacka vrea sa intre in forta prin deschiderea unui birou in Shanghai si a mai multor magazine Angry Birds in toata tara.

Jocul Angry Birds a inregistrat pana acum 50 de milioane de downloaduri in China, iar Vesterbacka spera ca pana la sfarsitul anului va strange 100 de milioane: "Vrem sa fim cel mai important brand de entertainment din China", spune CEO-ul companiei Rovio.

Vesterbacka si-a extins brandul incluzand in joc mai multe animale, lansand carti de bucate si planuind chiar si un film. "Daca ai un brand iubit si popular, acesta va lua o forma fizica. In cazul nostru, acest lucru se intampla si cu cartile. Facem animantie, facem filme", explica creatorul Angry Birds.

Modelul executivului Rovio este Walt Disney: "Daca Walt Disney traia astazi, ar fi facut jocuri pentru iPhone. Noi folosim uneltele pietei de astazi pentru a construi un brand."

"In acele zile aveai animatie si desene alb-negru, acum exista iOs. Desi doar un soricel, Mickey Mouse este un pop icon cultural imens", intareste Vesterbacka.

Jocul Angry Birds este creat de compania finlandeza Rovio si a fost lansat in decembrie 2009 pe platforma iOs de la Apple. Datorita numarului mare de cereri, compania l-a reeditat pentru mai multe smartphone-uri de pe piata, inclusiv pentru cele care opereaza cu sistemul Android.

Compania Rovio are sediul in Espo, Finlanda, si a fost fondata in 2003, purtand numele Relude. Din 2005, compania si-a schimbat numele.

#creatorul Angry Birds declaratii, #declaratii Peter Vesterbacka, #Angry Birds China , #Jocuri