Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, redevine independent

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 13:42
1379 citiri
Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, redevine independent

Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, a devenit independent dupa ce gigantul francez Vivendi a convenit sa vanda participatia majoritara catre companie si un consortiu condus de directorul general al acesteia, Bobby Kotick, pentru 8,17 miliarde de dolari.

Activision Blizzard va rascumpara 429 milioane de actiuni detinute de Vivendi, pentru 5,83 miliarde de dolari, urmand sa finanteze tranzactia cu 1,2 miliarde dolari fonduri proprii si imprumuturi de 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

Kotick si partenerii sai, printre care se numara co-presedintele Activision Brian Kelly si grupul chinez Tencent Holdings, vor prelua 172 milioane de actiuni pentru 2,34 miliarde de dolari.

Pretul stabilit este cu 10% sub cotatia bursiera a Activision Blizzard de la finalul sedintei de joi. Compania va redeveni astfel independenta, dupa cinci ani in portofoliul Vivendi.

Vivendi pastreaza 12% din actiuni

Consortiul condus de Kotick va detine 25% din actiunile companiei dupa finalizarea tranzactiei, iar Vivendi va pastra 12% din titluri.

Vivendi analizeaza inca de anul trecut modalitati de a extrage bani de la Activision Blizzard, luand in calcul preluarea lichiditatilor semnificative ale companiei printr-un dividend special sau printr-o rascumparare de actiuni. Publisher-ul unor titluri de top printre care "Call of Duty" si "World of Warcraft" avea la finele primului trimestru al acestui an lichiditati de 4,3 miliarde de dolari.

Vivendi nu a reusit sa gaseasca un cumparator pentru participatia de 61% detinuta la Activision, in cadrul unui program de restructurare menit sa revigoreze pretul actiunilor si sa se repozitioneze pe o piata extrem de competitiva.

Grupul francez a anuntat recent ca discuta vanzarea participatiei la Maroc Telecom catre Emirates Telecommunications pentru 4,2 miliarde euro, vizand focusarea activitatilor pe industria media.

Actiunile Activision Blizzard au urcat cu 43% in acest an. Compania avea o valoare de piata de 17 miliarde de dolari la finalul sedintei de joi.

#rascumparare actiuni Activision Blizzard, #indepedenta Activision Blizzard, #vanzare Vivendi Activision Blizzard, #jocuri Activision Blizzard , #Jocuri