Top: Tehnologii SF la un pas de noi

Duminica, 18 Martie 2012, ora 11:15
1632 citiri
Top: Tehnologii SF la un pas de noi

Tehnologiile viitorului sunt deja in laboratoarele din intreaga lume. Momentul cand vor fi implementate la scara larga este inca departe, dar oamenii de stiinta lucreaza in prezent la proiecte care ar fi parut de domeniul SF-ului acum cativa ani.

Iata cateva tehnologii uimitoare care se afla in dezvoltare, potrivit Mashable, iar impactul lor asupra omenirii este inca partial neprevazut.

1) Masina fara sofer

Google deruleaza deja in cateva orase americane teste cu o masina care poate fi condusa de un sistem computerizat in timp ce "soferul" se ocupa cu orice altceva. Patentul urmeaza sa fie dezvoltat, dar in cativa ani, bautul la volan ar putea deveni din tabu un lucru perfect normal.

2) Electricitatea wireless

Dezvoltata separat de mai multi cercetatori, electricitatea wireless se apropie cu pasi mari de realitate. Smartphone-urile vor fi probabil primele gadget-uri incarcate in acest mod, dar posibilitatile sunt nelimitate.

3) Controlul aparatelor cu ajutorul gandului

IBM lucreaza intens la un computer care poate citi gandurile. Utilizatorul va purta un headset special care permite citirea undelor cerebrale, ce vor fi transformate apoi in comenzi directe pentru electronice.

4) Masina nepoluanta

Mercedes pregateste un prototip de masina aproape complet nepoluanta. Motorul va functiona pe baza de hidrogen, iar impactul asupra mediului va fi aproape 0, lucru i-a facut pe cei de la Mercedes sa o promoveze drept masina "invizibila".

Citeste mai multe despre Top 10 tehnologii uimitoare care se afla in dezvoltare! pe Hit.ro.

#tehnologii sf, #masina nepoluanta, #electricitate wireless, #tehnologii noi , #Inovatii