Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Justitia a decis: Microsoft a ''imprumutat'' ilegal patentul Office

Justitia a decis: Microsoft a ''imprumutat'' ilegal patentul Office
Microsoft a inceput sa trimita mail-uri companiilor din intreaga lume pentru a le anunta ca s-ar putea sa fie nevoiti sa foloseasca o alta versiune a programului Office. Compania a declarat ca a fost obligata sa lanseze noi versiuni pentru Office 2003 si Office XP in urma carora se schimba modul in care baza de date din Microsoft Access interactioneaza cu datele din Excel.Toate acestea vin ca urmare a unei decizii a unui tribunal din California, conform careia Microsoft a trebuit sa plateasca 8,9 milioane de dolari despagubiri unui locuitor din Guatemala, Carlos Armando Amado, pentru folosirea ilegala a patentului acestuia, aparut in 1994. Microsoft a folosit parti din codul programului patentat de Amado fiind nevoita sa lanseze un patch care sa inlocuiasca aceste fragmente de cod pentru programul Office.
Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Microsoft va face tot ce ii va sta in putinta pentru ca aceasta modificare a programului Office sa fie cat mai usoara iar inconvenientele create utilizatorilor sa fie cat mai mici. Cu aceasta ocazie a fost reamintit publicului ca Microsoft va lansa in acest an un nou program, cu totul si cu totul inovator, Office 12.

Companiile se intreaba daca in cazul in care nu vor schimba imediat Office-ul vor putea fi trase la raspundere din punct de vedere legal. Microsoft garanteaza clientilor sai ca nu vor fi penalizati de lege dar conditiile contractului de licenta cer clientului sa se orienteze catre orice noua versiune non-ilegala pe care compania o lanseaza.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 800 ori