Google cauta modalitati de asociere intre YouTube si propriul serviciu video

Miercuri, 11 Octombrie 2006, ora 12:40
936 citiri

Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, este de parere ca YouTube completeaza misiunea celui mai popular motor de cautare pe internet

de a "organiza informatia la nivel mondial si de a o face accesibila si utila".Intr-un comunicat remis de Google, citat de agentia EFE, directorul executiv Eric Schmidt da asigurari ca YouTube si compania pe care o reprezinta impartasesc valori similare pentru ca ambele acorda intotdeauna prioritate utilizatorilor si incearca in permanenta sa inoveze pentru a imbunatati navigarea pe internet.

Google a ajuns la o intelegere cu YouTube, urmand sa preia cea mai populara platforma de clipuri video pentru suma de 1,650 miliarde de dolari, in actiuni.

In comunicat se mai arata ca, incepand de acum, YouTube si Google vor putea sa le ofere utilizatorilor servicii mai bune si sa imbogateasca oportunitatile atat pentru furnizorii de continuturi, cat si pentru advertiseri. Orice utilizator va putea deveni furnizor de materiale video si oricine detine o camera video sau un telefon mobil performant va putea difuza la nivel mondial inregistrarile facute.

Directorul executiv al motorului de cautare a precizat ca YouTube va continua sa opereze independent si Google va incepe sa exploareze diferite modalitati de asociere intre YouTube si Google Video, insa nu a dat mai multe indicii.

Bloombiz