Cinci tehnologii care vor schimba radical locuinta viitorului

Vineri, 09 Martie 2012, ora 09:16
1755 citiri
Cinci tehnologii care vor schimba radical locuinta viitorului

Pragul dintre realitate si SF se miscoreaza cu fiecare descoperire stiintifica revolutionara, insa putini isi dau seama ce impact au aceste inventii pe termen lung asupra fiecarui individ.

Cele mai multe dintre tehnologiile care vor schimba radical locuinta viitorului exista deja, potrivit ArsTechnica, insa de perfectionarea si raspandirea lor depind schimbarile care vor crea locuinta viitorului.

1) Internet de inalta viteza - Gbps?

Traficul care se masoara in Gbps si nu in Mbps este tot mai aproape. In SUA, Google lucreaza la proiecte de internet de inalta viteza in doua orase, dar si alte companii cerceteaza cum se poate implementa internetul ultra rapid la scara larga.

Transferul vitezelor in conexiuni wireless este in continuare o problema ce pare dificil de rezolvat, dar Wireless Gigabit Alliance cerceteaza un nou standard Wi-fi care ar permite viteze pachete de date uriase vor circula aproape instantaneu de la un gadget la altul in locuinta viitorului.

2) Termostate inteligente

Reducerea consumului energic inutil ar putea miscora facturile si ar avea si un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Compania Nest a dezvoltat deja termostate inteligente care pot reduce puternic consumul de curent electric atunci cand nu este folosit.

O retea de senzori care poate inchide orice aparat electrocasnic atunci cand nu este folosit va elimina definitiv reprosurile casnice de tipul: "De ce ai lasat televizorul pornit daca nu te uiti?"

Citeste continuarea pe Hit.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#descoperiri stiintifice tehnologie, #termostate inteligente, #internet gbps , #Inovatii