Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cisco prezinta noi solutii de teleprezenta

Cisco prezinta noi solutii de teleprezenta

Cisco a prezentat, in cadrul CeBit 2007, un set de tehnologii noi care extind capabilitatile solutiei de teleconferinte Cisco TelePresence pentru realizarea de intruniri virtuale simultane la nivelul mai multor locatii, asigurand companiilor libertatea de a organiza intruniri cu clientii sau cu partenerii "dincolo" de firewall-ul companiei, informeaza un comunicat din partea companiei.

De asemenea, Cisco prezinta o serie de solutii care vor crea un mediu mai colaborativ pentru teleconferinte, incluzand instrumente de simplificare a partajarii documentelor, a obiectelor si a imaginilor prin TelePresence si contactarea unui agent virtual pentru asistenta.

Una dintre etapele majore ale evolutiei experientei Cisco TelePresence este posibilitatea conectarii mai multor locatii pe parcursul aceleiasi intruniri virtuale. Noul switch multipunct Cisco TelePresence, ce poate accepta pana la 36 de locatii fizice separate, permite companiilor sa invite participantii si expertii in continut la masa virtuala printr-o simpla apasare a unui buton - indiferent de locatie. In functie de preferintele utilizatorilor, participantii la intrunire care vorbesc se afiseaza fie la nivel de locatie, fie pe ecrane separate.

Cisco extinde experienta de teleprezenta dincolo de firewall-urile companiilor, permitand acestora sa efectueze intruniri inter-companie prin intermediul tehnologiei Cisco Secure Business to Business TelePresence. De acum, in afara de organizarea de intruniri cu organizatii, cu echipe de vanzari, cu membri ai consiliilor de administratie si cu alte grupuri, companiile vor putea organiza intruniri cu clienti si cu parteneri in conditii similare celor de la intalnirile interne, reducand astfel timpul necesar pentru luarea deciziilor importante de afaceri si cheltuielile de deplasare pentru toti partenerii implicati.

Capacitatea de prezentare a produselor noi sau de partajare a prezentarilor intr-un mediu de intrunire virtual constituie elementul-cheie al unei experiente cu adevarat colaborative. Utilizand noua capabilitate Cisco Auto-Collaborate, participantii la intruniri pot partaja cu usurinta prin TelePresence fisiere, documente fizice si obiecte, utilizand instrumente colaborative precum camere de rezolutie mare pentru documente sau conectand pur si simplu laptop-uri. Aceasta inovatie unica de la Cisco proiecteaza automat imagini de la dispozitivul cel mai recent conectat in toate salile de intrunire fara a necesita nicio interventie a utilizatorilor (plug-and-play complet).

In plus, Cisco duce solutia TelePresence in mediul de tip centru de contact prin introducerea Cisco TelePresence Virtual Agent, o solutie noua care integreaza Cisco TelePresence 1000 monoecran cu Cisco Unified Contact Center Express. Aceasta solutie permite "dispersarea" in timp real a personalului de vanzari sau tehnic pentru eficientizarea si sporirea productivitatii interactiunilor cu clientii, profitandu-se de capabilitatile avansate de programare a centrelor de apeluri. De acum, acesti experti vor putea interactiona la cerere cu clientii la nivelul mai multor filiale aflate la distanta, eliminandu-se necesitatea deplasarii efective la locatiile respective.

Recent, Cisco Services a lansat Cisco TelePresence Select Operate Service, care asigura clientilor si partenerilor monitorizarea si administrarea la distanta a retelelor proprii, a comunicatiilor unificate si a solutiilor TelePresence. Unul dintre serviciile optionale oferite impreuna cu Cisco TelePresence Select Operate Service este Cisco TelePresence Remote Assistance Service, care asigura asistenta administrativa la distanta.

Solutia Cisco TelePresence Meeting functioneaza cel mai bine pe conexiuni de retea TelePresence certificate de Cisco, care beneficiaza de arhitectura Cisco Internet Protocol Next-Generation Network si de tehnologii inovatoare - precum Cisco Carrier Routing System si seria Cisco XR 12000 - pentru furnizarea de solutii cu nivel maxim de scalabilitate si de securizare. Furnizorii de servicii de retea Cisco TelePresence certificate asigura experiente de comunicare naturale necesare pentru colaborarea globala. O serie de furnizori de servicii de comunicatii cunoscuti la nivel mondial - printre care AT&T, BT, Deutsche Telekom, NTT si Verizon Business - au anuntat testari ale solutiei Cisco TelePresence Meeting si au elaborat planuri de incorporare a solutiei Cisco TelePresence in portofoliile lor de servicii.

Cisco TelePresence reprezinta singura solutie pentru intruniri virtuale din domeniul comunicatiilor, asigurand transferuri de imagini in marime naturala de definitie inalta 1080p, audio spatial si instrumente colaborative plug-and-play. Reducand cerintele de instruire la un nivel minim, Cisco a conceput o solutie la fel de simpla in utilizare precum un apel telefonic si cu facilitati de programare la fel de simple precum organizarea unei intruniri in functie de un calendar de grup.

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in comunicatiile Internet care contribuie la transformarea conectarii, comunicarii si colaborarii interpersonale.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1207 ori