Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capacitatea hard disk-urilor va creste in urmatorii ani

Capacitatea hard disk-urilor va creste in urmatorii ani
In anii urmatori, este posibil sa avem hard disk-uri de 1 TB.Seagate si-a exprimat intentia de a introduce o noua tehnologie pentru a mari capacitatea discurilor de zece ori, acest lucru insemnand ca hard drive-ul computer-ului ar putea sa stocheze in curand chiar si 1 TB (terabyte).
Tehnologia utilizata se numeste "Heat-Assisted Magnetic Recording" (HAMR) si include lubrifiere bazata pe nanotuburi pentru a permite capului de citire/scriere sa se apropie mai mult de suprafata si sa stocheze mai multe informatii.

Cu cat ariile de inregistrare a datelor de pe suprafata discului sunt mai mici, cu atat ele vor fi mai multe si, deci, capacitatea discului va fi mai mare.

Stocarea datelor in mod corespunzator pe suprafete mici necesita ca materialul magnetic sa fie incalzit in timpul fazei de scriere. Acest lucru cauzeaza, insa, evaporarea stratului lubrifiant de deasupra layer-ului magnetizat pentru inregistrare.

Tehnologia Seagate rezolva aceasta problema. In interiorul carcasei discului exista un rezervor care contine lubrifiant. O parte din acesta este pompat periodic in afara sub forma de vapori si depozitat pe suprafata discului, inlocuind astfel lubrifiantul evaporat. Procesul de depunere a vaporilor este similar celui folosit in productia de CD-uri si DVD-uri.

Seagate anticipeaza ca noua tehnologie ar putea creste capacitatea discurilor de 10 ori, facand posibil un drive de 1.8 inci cu 600 GB, un drive de 2,5 inci cu 1,46 TB si un drive de 3,5 inci cu 7,5 TB Barracuda. Rezervoarele cu lubrifiant vor fi construite astfel incat sa reziste pe intreaga durata a vietii discului.

Adina Corneci

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 767 ori