Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seagate lanseaza cel mai securizat hard disk pentru laptop

Seagate lanseaza cel mai securizat hard disk pentru laptop

Segate lanseaza, in martie, cel mai securizat hard disk din lume integrat intr-un laptop produs de compania ASI, la doi ani dupa ce si-a exprimat intentia de a crea acest produs detinat protejarii datelor daca dispozitivul este furat sau pierdut, potrivit paginii de internet seattlepi.nwsource.com.

Hard diskul urmeaza sa fie livrat integrat in laptopul C8015+, care contine discul cu criptare nativa, Momentus 5400 FDE 2. Discul aduce nou modul de codare a informatiei in momentul scrierii sau citirii acesteia de pe disc.

Avantajul unui astfel de laptop echipat cu acest model de hard disk este ca in cazul pierderii sau furtului, informatia continuta nu va putea fi accesata. Ea va ramane criptata pe disc si poate fi citita doar folosind parola proprietarului. Astfel, paguba provocata de pierderea sau furtul unui laptop se va limita la valoarea acestuia.

Unitatile pot fi gestionate intr-o forma structurata putand fi setate conturi de administrator cu o parola principala si mai multe conturi de utilizator, astfel incat accesul la informatia continuta va putea fi controlat. In cazul pierderii sau uitarii parolei de unul dintre utilizatori informatia va putea fi recuperata folosind parola principala.

Hard-discul are o capacitate de 80Gb, cu o interfata SATA, o rata de transfer de 3Gb/sec si o viteza de rotatie de 5400 RPM. Impreuna cu criptarea in timp real a datelor cu ajutorul unui procesor specializat, laptopul mai ofera un modul TPM (trusted platform module) si un cititor de amprenta digitala ca masuri suplimentare de securitate.

Criptarea se face cu alogoritmi AES 128. Informatia ramane criptata in permanenta pe hard disc, iar in momentul folosirii de catre o aplicatie ea este decriptata. Procesul de codificare a informatiei ocupa numai doua procente din capacitatea procesorului central, restul fiind asigurat de procesorul unitatii.

Seagate LLC este cel mai mare producator de unitati de stocare din lume cu o experienta de 25 de ani si peste 56.000 de angajati in toata lumea. In Romania, distribuitori oficiali ai produselor Seagate sunt Asbis Romania si ElkoTech.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1065 ori