Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cisco sporeste forta solutiei Cisco Self-Defending Network

Cisco sporeste forta solutiei Cisco Self-Defending Network

Cisco imbunatateste colaborarea dintre mai multe produse si servicii din portofoliul sau de securitate, simplificand capacitatea organizatiilor de a controla si limita amenintarile de securitate informationala, potrivit unui comunicat de presa din partea companiei.


Imbunatatirile colective privesc urmatoarele produse si servicii: Cisco Intrusion Prevention System (IPS), Cisco Security Agent (CSA), Cisco Security Mitigation Analysis and Response System (CS-MARS), Cisco Security Manager (CSM) si Cisco Secure Sockets Layer Virtual Private Network (SSL VPN).

Astfel este marcata evolutia solutiei Cisco Self-Defending Network - un cadru complex care incorporeaza diverse produse de securitate pentru echipamente terminale si retele.

Controlarea colaborativa a amenintarilor informatice: securizarea intregii retele
Portofoliul Cisco de solutii de securitate imbunatatite include Cisco IPS 6.0, CSA 5.2, CS-MARS 4.3 si CSM 3.1 - patru produse care se combina in scopul coordonarii vizibilitatii, al protectiei intregii retele, al simplificarii administrarii politicilor de securitate si al limitarii dinamice a amenintarilor informatice pentru mentinerea continuitatii proceselor comerciale.

De asemenea, colaborarea in domeniul securitatii se extinde, in cazul solutiei CSA 5.2, la sporirea calitatii serviciilor (QoS) si la functii de control wireless. De exemplu, CSA 5.2 permite politicilor de securitate pentru echipamentele terminale mobile - precum laptop-urile - sa restrictioneze identificatorii de sistem ai serviciilor ad hoc si metodele de criptare si sa solicite conexiuni VPN securizate de la locatiile la distanta. Impreuna, aceste politici de securitate pot ajuta companiile sa protejeze activitatile personalului mobil.

Datorita coordonarii stranse dintre IPD 6.0 si CSA 5.2, activitatile rau intentionate din retea se transmit dispozitivului CS-MARS, care reuneste informatiile la nivelul unui echipament unic. CS-MARS efectueaza analize comportamentale sofisticate la nivelul retelei si, dupa intelegerea contextului de activitati rau intentionate, se coordoneaza cu CSM 3.1, care aplica modificarile adecvate ale politicilor de securitate de la nivelul retelei companiei.

In afara elementelor inovatoare din domeniul controlului colaborativ al amenintarilor informatice, Cisco a anuntat si un val nou de imbunatatiri VPN SSL ale software-ului instalat pe familia de produse ASA (Adaptive Security Appliance), care ofera firewall integrat, IPS, anti-malware si functionalitate VPN. Recentul software ASA 8.0 optimizeaza solutiile VPN SSL, completand deja verificatele solutii IPsec de la Cisco cu functii care reduc costurile IT chiar si in contextul sporirii gradului de distribuire a organizatiilor si a mobilitatii utilizatorilor.

Solutia Cisco Lifecycle Services maximizeaza avantajele oferite de aceste imbunatatiri colaborative, ajutand clientii sa eficientizeze instalarea solutiilor adoptate. Cisco a la portofoliul sau de servicii de securitate, cum ar fi un portal Security Center, Cisco Security IntelliShield Alert Manager Service si Cisco Remote Management Services.

Portalul Security Center asigura o sursa centralizata de informatii despre activitatile curente de securitate, furnizand utilizatorilor sugestii privind produsele si serviciile Cisco pentru limitarea amenintarilor informatice. Abonamentele Cisco IPS Signature asigura acces la baza de date Cisco Security IntelliShield Alert Manager pentru informatii detaliate despre evenimentele IPS.

Aceasta imbunatatire, combinata cu o caracteristica care va fi disponibila curand, va permite clientilor sa coreleze semnaturile IPS cu informatiile de avertizare IntelliShield, accelerand astfel remedierea efectelor atacurilor potentiale. In plus, Cisco IPS Signature Management Service simplifica operatiile cotidiene ale dispozitivelor IPS prin instalarea si adaptarea actualizarilor imediat dupa ce devin disponibile.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1188 ori