Un hacker a facut publice peste 90.000 de conturi private. Vezi care a fost motivatia lui

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 20:38
962 citiri
Un hacker a facut publice peste 90.000 de conturi private. Vezi care a fost motivatia lui

Un hacker din Suedia a facut publice saptamana aceasta peste 90.000 de conturi private pentru a le aminti oamenilor sa isi schimbe parolele mai des si sa nu mai folosesca aceeasi parola pe site-uri diferite.

Hackerul s-a folosit de contul de Twitter al unui controversat politician de extrema dreapta pentru a face publice informatiile, relateaza presa internationala.

Politicianul a negat orice implicatie motivand ca in acea perioada era internat intr-o clinica privata din Suedia pentru a a-si trata dependenta de alcool si droguri.

Hackerul a facut publice peste 90.000 de parole si nume de utilizatori de pe platforma Bloggtoppen.se, printre care se numara si conturile unor policieni, jurnalisti sau alte persoane publice.

Mai mult, presa suedeza a aflat ca peste 57 de website-uri au fost compromise, de unde ar fi putut fi sustrase detalii privind 200.000 de persoane.

Identitatea hackerului ramane necunoscuta, insa nu si motivatia. Dupa cum singur a marturisit intr-un interviu, ar fi dorit sa le aminteasca oamenilor sa isi schimbe parolele mai des si sa nu folosesca aceeasi parola pe site-uri diferite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hacker Suedia, #cont Twitter politician hacker Suedia , #Baze de date